Oikeusministeri Häkkänen: Rangaistuksia lasten hyväksikäytöstä kiristettävä

3:09

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) haluaisi kovempia rangaistuksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiaa koskevaa lakialoitetta on käsitelty tänään eduskunnassa.

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat äärimmäisen vakavia ja niitä koskevan lainsäädännön on oltava ajan tasalla, Häkkänen kertoi MTV Uutisille.

– Lapsiin kohdistuvien seksuaalirikoksien rangaistuksia pitää kiristää, mutta mikä on niihin kohdistuva sanamuoto tunnusmerkistössä? Siinä pitää olla tarkkana, että tiedetään vaikuttaako oikeasti kiristävästi vai ei, Häkkänen sanoi.

Kireämpiä rangaistusasteikkoja

Häkkäsen mukaan kaikki fyysiseen koskemattomuuteen liittyvät rikokset ovat kovia, ja etenkin väkivalta- ja seksuaalirikokset voivat jättää uhrille pitkäaikaiset haavat.

Häkkänen kertoo poliittisen linjansa olevan, että näissä asioissa tehdään yleisiä korotuksia. Oikeusministerin mukaan jatkossa muun muassa rikoksen uusijoille kiristetään rangaistuksia. Myös lapsiin kohdistuviin rikoksiin on tulossa aiempaa kovempia rikosnimikkeitä.

– Oma tarkoitukseni on, että tähän maahan säädetään ripauksen verran kireämpiä rangaistusasteikkoja ja parempia tunnusmerkistöjä, jotta rangaistustaso yleisesti kovenee, Häkkänen sanoi.

Tänään eduskunnan käsittelemän lakialoitteen mukaan seksi lapsen kanssa määriteltäisiin aina raiskaukseksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja