Oikea ilon ja onnen päivä: Tesla-kuskit voivat piereskellä muiden tienkäyttäjien naamalle nyt lähes kirjaimellisesti

Tällaisen äänen Jaguar antaa sähköautoilleen 2:10
Tällaisen äänen Jaguar antoi sähköautoilleen. Kaikkien uusien sähköautojen on pidettävä ääntä, joka varoittaa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä lähestyvästä ajoneuvosta.

Sähköautovalmistaja Teslan uudempiin autoihin tullut tuore päivitys sallii auton äänimerkin eli tutummin töötin käyttämisen tavanomaista luovemmilla ääniefekteillä varustettuna. Niin sanottu "päästötesti" ulottuu nyt myös auton ulkopuolelle.

Tesla toi hiljattain autoihinsa päivityksen, joka pitää sisällään muun muassa auton äänimerkin muokkaamisen. Tööttiäänen lisäksi myös auton pitämää "moottoriääntä" voi vaihtaa.

Tesloista on jo aiemmin löytynyt muiden hauskaakin hauskempien ominaisuuksien lisäksi myös pierutyynymoodi, jolla esimerkiksi suuntavilkun aktivoiminen päästää ohjaamoon epämiellyttäviä ääniä. Mutta onneksi vain ääniä.

Nyt sama äänimaailma on ulotettavissa myös auton ulkopuolelle, sillä tööttiäänen saa vaihdettua astetta ilmavaivaisemmaksi. Boombox-nimeä virallisesti kantava toiminto voi päästää ilmoille myös vuohen määkimistä, legendaarisen La Cucaracha -kappaleen ja lukuisia muita. Autoon voi myös ladata haluamiaan tööttiääniä peräti viisi kappaletta.

Joku voisi ajatella, että tämä ei voi päättyä hyvin, mutta turvallisuussyistä pierutöötti ja kumppanit toimivat vain auton ollessa paikoillaan.

Jäätelöauto? Ei, Tesla se on

Töötillä aktivoituvien ääniefektien lisäksi käyttäjä voi nyt vaihtaa myös äänen, jota auto päästää liikkuessaan eteenpäin. Siis sen samaisen, joka tuli pakolliseksi kaikkiin uusiin autoihin viime vuonna. Sähköauto saa pitää vaikka jäätelöauton pimputusta, kunhan se pitää jotakin ääntä liikkuessaan. Jäätelöauton pimputus onkin itse asiassa yksi Teslan tarjoamista vaihtoehdoista.

Paikoillaan ollessa auto voi myös soittaa käyttäjän valitsemaa musiikkia auton ulkopuolisista kaiuttimista.

Uusi päivitys toi tullessaan myös kolme uutta peliä, jotka ovat pelattavissa auton keskinäytöllä auton ollessa parkissa.

Hyödyllisiäkin muutoksia

Hieman hyödyllisemmistä muutoksista mainittakoon muun muassa parannukset auton esilämmityksen ja -viilennyksen ajastamiseen sekä tarkemmat tiedot Teslan omien Supercharger-latureiden senhetkisestä tilasta ja vapaiden latauspistokkeiden määrästä.

Katso video uusista ominaisuuksista alta.

Lähteet: Autoblog, Teslarati

Lue myös:

    Uusimmat