Ohrasalaatti Skjåkin tapaan

6 annosta

  • 300 g ohraa
  • 300 g maa-artisokkia
  • 200 g höyrytettyjä kuorettomia Limfjord-vuonon simpukoita
  • 4 Limfjord-vuonon osteria
  • 1–2 porkkanaa
  • 1 nippu kirveliä
  • 1 omena (Crab-lajike)
  • 40 g tuoreita pihlajanmarjoja
  • 2–3 rkl ruokosokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • hieman hunajaa maun mukaan

Huuhdo ohra ja liota sitä kylmässä vedessä 12 tuntia. Keitä ohra pehmeäksi miedosti suolatussa vedessä. Tähän kuluu aikaa 30–35 minuuttia. Mausta ohra lämpimänä rypsiöljyllä, omenaviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

Irrota pihlajanmarjat tertuistaan ja hienonna ne. Sekoita pihlajanmarjoihin sokeria ja hieman suolaa ja anna seoksen seistä noin 10 minuuttia. Lopputuloksena on koostumukseltaan karkea punainen sose.

Kuori maa-artisokat, omenat ja porkkanat ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot ohran kanssa.

Avaa osterit ja tarkista, että ovat käyttökelpoisia. Paloittele osterit suurehkoiksi paloiksi ja lisää ohrasalaattiin yhdessä ostereiden mehun kanssa. Lisää kokonaiset simpukat. Lisää hienonnettu kirveli ja pihlajanmarjasose varovaisesti salaattiin ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Voit maustaa salaatin halutessasi myös tilkalla hunajaa ja omenaviinietikkaa.

Reseptit: Claus Mayer

Lue myös:

    Uusimmat