Mainos

Ohjelmistokehittäjä ulkoisti työnsä Kiinaan ja vietti aikaansa selaillen kissavideoita

Yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä ulkoisti työnsä Kiinaan ja vietti järjestelyllä voittamansa ajan selaillen kissavideoita internetissä, uutisoi CNN.

Amerikkalaisessa, ”kriittisen infrastruktuurin” ylläpitoon keskittyvässä yrityksessä huomattiin vuonna 2012, että yhtiön palvelimiin oltiin yhteydessä Kiinasta. Syyllinen ei kuitenkaan ollut järjestelmään murtautunut hakkeri, vaan yrityksen oma työntekijä.

Työnantajan tietojen mukaan ”Bob”-nimellä esitelty keski-ikäinen ohjelmistokehittäjä oli harmiton ja hiljainen työntekijä. Hän oli työskennellyt yrityksessä pitkään, eikä ollut aiemmin aiheuttanut työnantajalleen minkäänlaista harmia.

Alunperin tutkijat uskoivat ulkopuolisen hyökkääjän kaapanneen Bobin kirjautumistiedot ja hyödyntäneen niitä päästäkseen yrityksen järjestelmään luvattomasti.

Tutkintojen edetessä kuitenkin selvisi, että Bob oli itse lähettänyt kirjautumistunnuksensa fyysisesti Kiinaan, jotta kolmannen osapuolen alihankkija voisi kirjautua järjestelmään Bobin työpäivän aikana.

Bob oli palkannut ohjelmointialan yrityksen tekemään työnsä puolestaan. Ulkopuoliset ohjelmoijat tekivät maapallon toisella puolella töitä öisin, sijaistaen Bobia tämän työvuorojen aikana. Bob maksoi kiinalaisille töistä viidenneksen satojen tuhansien dollareiden vuosituloistaan.

Muutaman viimeisen vuoden aikana Bob oli saanut paljon kehuja työstään. Hänen ”kirjoittaman” ohjelmistokoodin kerrottiin olleen selkeää ja hyvin jäsenneltyä, ja hän sai jopa ”rakennuksen parhaan koodaajan” kunniamaininnan.

Verizon Business -telekommunikaatioyrityksen tekemä selvitys miehen toiminnasta antaa esimerkin hänen tyypillisestä työpäivästään.

Kello 9:00 – Saapuu töihin, selaa Redditiä, katsoo kissavideoita

Kello 11:30 – Lounas

Kello 13:00 – Ebay

Noin kello 14:00 – Facebook ja LinkedIn

Kello 16:30 – Lähettää päivän päätteeksi tilannepäivityksen esimiehelleen sähköpostitse

Kello 17:00 – Lähtee kotiin

Selvitys kertoo Bobin tienanneen satoja tuhansia dollareita vuodessa tekemättä töitä itse. Kiinalaisille apureilleen hän maksoi noin 50 000 dollaria vuodessa.

Verizonilta kerrottiin, että tutkinnan sulkeuduttua myös Bobin työsuhde päättyi lyhyeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.