Ohjeistus amerikkalaisille: Älä tee näitä virheitä manuaalivaihteisella autolla

Jenkkisivuston video näyttää, miten välttää tyypillisimmät virheet manuaalivaihteisten autojen kanssa.

Manuaalivaihteiset autot ovat Suomessa ja muuallakin Euroopassa edelleen suosittuja ja kaikin tavoin aivan tavallinen näky. Asia on kuitenkin hyvin toisin esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa manuaalivaihteisia autoja myydään äärimmäisen vähän automaattimalleihin verrattuna. Manuaaliautoja pidetään muinaisjäänteinä, eivätkä kaikki todellakaan osaa sellaisella ajaa.

Engineering Explained -sivusto on julkaissut oheisen videon YouTube-kanavallaan. Videon tarkoituksena on opastaa manuaalivaihteisilla autoilla ajavia välttämään yleisiä virheitä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa vahingoittaa vaihteistoa.

Videolla ohjeistetaan muun muassa, että kättä ei kannata lepuuttaa vaihdekepin päällä ja vaihde kannattaa laittaa vapaalle, kun auto on pysähdyksissä. Mäkilähdöissä suositellaan käsijarrun käyttämistä, mikäli homma tuntuu muuten haastavalta. Sama kaveri myös muistuttaa, että kaasu pohjassa kiihdyttäminen tarpeettoman suurella vaihteella ei tee hyvää autolle, vaan jos auto ei tahdo kiihtyä, tulee laittaa pienempi vaihde silmään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja