Ohisalo rokotusjärjestyksestä: THL:lta tullut viime aikoina ristiriitaisia viestejä

4:05
Rokotejärjestyksen muuttaminen ei miellytä maakunnissa.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo sanoo, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) on tullut viime aikoina ristiriitaisia viestejä rokotusjärjestyksestä. Tämä asettaa Ohisalon mukaan poliitikot vaikeaan tilanteeseen.

–  Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR on lausunut julkisuuteen oman mielipiteensä siitä, mitä pitäisi tehdä. Sen jälkeen THL:lta on tullut linjauksia, että eipä tämä vaikuttavuus nyt olekaan niin kovaa, ja sitten se, mitä olemme hallituksen neuvotteluissa kuulleet taustaksi, tämä ei ole ollut ihan johdonmukaista, Ohisalo sanoo.

Hän kaipaa sitä, että hallitukselle selvitetään tilannetta mahdollisimman juurta jaksaen.

Hallituksen on tarkoitus huomenna keskiviikkona käsitellä sitä, pitäisikö rokotteita painottaa pahimmille epidemia-alueille.

Ohisalo sanoi vihreiden ja toimittajien mediatapaamisessa, että hallituksen on saatava mahdollisimman selkeä kuva siitä, mitä THL, Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR ja sosiaali- ja terveysministeriö ajattelevat.

Ohisalo sanoo, että poliitikkojen täytyy olla parhaimman datan päällä ja että isoja ja vaikeita päätöksiä on tehtävä parhaalla tietopohjalla.

–  Kukaan ei halua vaikeuttaa ihmisten elämää tai elinkeinotoimintaa, vaan käyttää sellaisia keinoja, jotka ovat tehokkaita taudin torjunnassa ja kuormittavat vähiten tätä yhteiskuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja