Odotettavissa kuuma kesäloma! Miksi seksi lomalla on parempaa kuin arkena?

1:03
Vantaalaishotelli Flamingoon avattiin vain aikuisille tarkoitettu kerros.

Lomaseksiin kannattaa panostaa. Irtautuminen arjen huolista voi tehdä parisuhteelle hyvää!

Tuoko kesäloma mukanaan piristystä parisuhteeseen? HotelPlanner.com-sivuston teettämään kyselyyn vastanneista amerikkalaisista 34 prosenttia kertoi seksin olevan lomalla "parempaa kuin yleensä". Vastaajista 55 prosenttia puolestaan uskoi seksielämän pysyttelevän samoilla linjoilla, oli lomaa tai ei. 11 prosenttia vastaajista uskoi seksin jopa huononevan lomalla!

Kuka on oikeassa? Voiko lomaseksin odottaa olevan parempaa kuin arkiseksin?

Lomaseksin voisi olettaa olevan parempaa jo ainakin siitä syystä, että loma-aikaan ihminen on todennäköisemmin rentoutuneempi.

Vinkit rentoon lomaan kannattaa lukaista läpi, sillä jos lomalla rentoutuminen onnistuu, ollaan jo voiton puolella. Rentoutuneena seksihalut jylläävät herkemmin, mutta se tekee myös orgasmin saamisen todennäköisemmäksi.

– Orgasmeissa on kyse purkautumisesta, irti päästämisestä, haavoittuvaisuudesta, luettelee seksologi Marisol G. Westberg  Health-sivustolle.

Orgasmin myötä kehoon vapautuu myös prolaktiini-nimistä rauhoittavaa hormonia.

"Lomalla voi tapahtua mitä vain"

Lomaseksin voi olettaa olevan nautinnollisempaa myös siksi, ettei lomalla ole kiire mihinkään – ei ainakaan pitäisi olla. Sen lisäksi, että seksille on ylipäätään enemmän aikaa, voi arjessa totutut rutiinit unohtaa. Siinä missä arkena seksiin ryhdytään kenties vasta illan hämärtyessä, voi lomalla kokeilla estoitta vaikka aamuseksiä!

– Kotona tuppaamme noudattamaan rutiinia, mutta lomalla voi tapahtua mitä vain. Voimme kokeilla päivän eri aikoja, jotka tuntuvat meistä parhailta, sen sijaan, että meitä sysättäisiin harrastamaan seksiä illalla, toteaa seksiterapeutti Holly Richmond.

Richmond huomauttaa, että lomalla seksi voi tuntua paremmalta jo siitäkin syystä, että pukeutuminen on seksikkäämpää. Harva jaksaa kantaa lomalle mukanaan kauhtuneimpia verkkareitaan.

Lomaseksin puolesta puhuvat siis monet eri asiat. Jos seksielämänne on jo kihisevän kuumaa, ei lomaseksi tilannetta ainakaan huononna. Jos makuuhuoneessa on ollut viileämpää, yhteinen reissu voi olla juuri sitä, mitä tarvitsette uuden yhteyden löytääksenne.

Nappaa vielä vinkit seksihalujen piristämiseen! Loman pilaavat riidat estät puolestaan tällä metodilla.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja