Harrastatteko seksiä aina iltaisin? 5 hyvää syytä kokeilla aamuseksiä

Illalla harrastettu auttaa parantamaan yöunia, mutta aamuisilla petipuuhilla on myös puolensa.

Aamuseksi jakaa mielipiteet, ja sen vastustajat löytävät harminsa muun muassa kukonlaulun aikaan soivasta herätyskellosta ja seksihaluja vähentävästä aamuhengityksestä. Aamuista seksisessiota ei kuitenkaan kannata tyrmätä, sillä sen toteuttamiselle löytyy myös oikein päteviä syitä.

Health.com-sivuston haastattelema seksi- ja parisuhdeterapeutti Megan Fleming osasi kertoa jopa viisi hyvää perustelua sille, miksi seksiä kannattaa harrastaa aamun ensimmäisinä toimina.

1. Olet levännyt ja valmis

Tajunnanräjäyttävä orgasmi antaa etenkin naisilla odottaa itseään, jos olo on väsynyt ja jännittynyt. Fleming huomauttaa, ettei kiihottumista tapahdu, ellet ole rentoutunut. Ja milloin olisit levänneempi ja stressittömämpi kuin kahdeksan tunnin rentouttavien yöunien jälkeen? Lisäksi olette kumppanisi kanssa jo valmiiksi mukavasti asettautuneina, lämpiminä ja sopivasti lähekkäin.

2. Miehen hormonit hyrräävät

Miehen suoritus saattaa olla parempi tiistaiaamuna verrattuna vaikkapa lauantai-iltaan. Miehen keho tuottaa enemmän testosteronia aamuisin, joten seksihalut ovat luultavasti korkeimmillaan aamulla, Fleming toteaa.

3. Aivosi eivät ole terävimmillään

Harva ihminen on välkyimmillään heti silmät avattuaan. Yleensä unitilasta siirtyminen toimintakykyiseksi ihmiseksi selviäminen vaatii useita minuutteja. Tämä välitila on oivat hetki panostaa pieneen sänkyhurjasteluun. Koska aivot eivät ole vielä ehtineet alkaa pohtimaan kaikkia sataa päivän tehtävälistalla olevaa asiaa, on aamu hyvä hetki seksileikeille.

Sen sijaan, että nappaisit puhelimen yöpöydältä heti herätessäsi, nappaa sen sijaan kumppanistasi kiinni, niin saat aamun hyvällä tavalla käyntiin.

4. Päivä alkaa hymyllä

Olipa valitsemanne seksihetki mikä tahansa kellonaika päivästä, orgasmi vapauttaa hyvän olon kemikaaleja. Nämä iloista mieltä aiheuttavat hormonit ovat taatusti tervetulleita mihin kellonaikaan tahansa, mutta jos saat niitä heti aamusta, asettaa pirteä mielialasi päivälle positiivisen alun.

5. Pelastaa tylsäksi muuttuneen seksielämän

Seksi on monen mielessä illlalla tapahtuva aktiviteetti. Todellisuudessa ilta-aika voi olla huonoin mahdollinen petipuuhille, sillä kumppaneilla voi olla erilaiset nukkumaanmenoajat ja päivän rutiinit ovat voineet muuttaa virkeän seksikumppanin väsyneeksi torkkujaksi. Moni yksinkertaisesti haluaa illalla vain päästä nukkumaan.

Aamuseksi tuokin paikoilleen jämähtäneeseen seksielämään uutta virtaa.

– Joillekin ihmisille aamuseksi voi olla mahdollisuus rikkoa rutiineja, Fleming selittää.

Fleming muistuttaa, että on aina mahtavaa, jos seksielämään voi tuoda jotain uutta ja muuttaa totuttuja tapoja.

Lähde: Health

***

Lue myös:

    Uusimmat