NYT suomalaissovelluksesta: "Kokeile, jos haluat löytää jotain odottamatonta"

The New York Times on listannut teknologiasivuillaan erikoisia mobiilisovelluksia, joiden avulla käyttäjä voi löytää internetin tietotulvan keskeltä uudenlaisia sisältöjä. Mukaan on valittu myös suomalainen älysovellus.

Lehden esittelyssä on neljä erilaista sovellusta: Secret, Whisper, Randid ja suomalaisen Futurefulin kehittämä Random.

Secret on NYT:n mukaan eräänlainen anti-Facebook-sovellus, sillä sen kautta sisältöjä jaetaan anonyymisti. Näin käyttäjät voivat jakaa verkossa sellaisiakin tuntemuksia, joita ei ehkä muuten tulisi jaettua.

Myös Whisperin kautta voi julkaista tekstipohjaisesti ajatuksia, joihin voidaan liittää aiheeseen sopiva taustakuva.

Randid-sovelluksen kautta voi jakaa omia kuviaan ja saada vastineeksi kuvia toisilta käyttäjiltä.

Suomalaisittain kiinnostava sovellus on Random. NYT:n mukaan Random on "kokeilunarvoinen sovellus erilaisen ja odottamattoman uutissisällön löytämiseen".

MTV Uutiset kokeili Randomia pikaisesti ja se vaikuttaa värimaailmaltaan melko räikeältä. Muuten sovelluksen yleisilme ja käyttölogiikka on melko suoraviivainen.

Sisältöjä haetaan sovelluksen ehdottamien avainsanojen avulla.

Tietyn artikkelin katsomisen jälkeen sovellus näyttää listauksen uusista avainsanoista, jotka kytkeytyvät jotenkin aiemmin luettuun aiheeseen.

Muutaman artikkelin lukemisen jälkeen käyttäjä saattaakin huomata jo päätyneensä avainsanojen kautta aivan erilaisiin uutisaiheisiin, mistä alkujaan lähti liikkeelle. 

Näin on mahdollista löytää mielenkiintoisia ja uusia sisältöjä, tosin joskus saattaa olla sekavaa hahmottaa mitä kautta johonkin aiheseen on tullut päädyttyä.

Random on saatavilla iPadille ja iPhonelle. Androidille tai Windows Phonelle ei tällä hetkellä ole saatavilla kyseistä sovellusta.

Randomin rahoittajana on toiminut Skypen perustaja Janus Friis.

Lue myös:

    Uusimmat