Nyt se tulee, ensilumi! Jopa 10 sentin lumikerrokset mahdollisia – meteorologilta vinkki autoilijoille: "Talvirenkaat kannattaa vaihtaa alle Lapin suunnilla"

Ensilumi sataa Suomeen, mutta minne sitä tulee? Meteorologi kertoo 3:49
Ensilumi saapuu Suomeen! Katso MTV Uutiset Livestä tuore keskustelu sääennusteesta!

Kuluva viikko on jatkunut viileänä. Ja vilpoisammaksi menee, nimittäin virallinen ensilumi sataa pian Suomeen. Ensi viikko näyttää sateiselta kautta maan.

– Nyt näyttää siltä, että Lappiin tulee ihan kunnolla lunta. Lauantai on vielä poutainen päivä, mutta sunnuntaina sateet yleistyvät ja pohjoisimmassa Lapissa lunta pyryttää sunnuntaipäivästä alkaen, kertoo MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Jokelan mukaan lunta voi tupruttaa jopa vuorokauden ajan ja ainakin kymmenen senttimetrin lumikertymät ovat mahdollisia Pohjois-Lapissa sunnuntain ja maanantain aikana.

– Ihan kunnon ensilumi tulee siellä maahan. Eli ehkä talvirenkaat kannattaa Lapin suunnilla vaihtaa alle jo nyt, sillä siellä alkaa olla tästä edespäin aika talvista.

Ensi viikosta tulossa märkä

Sunnuntaina sadetta tulee myös muualle maahan lännestä saapuvan matalapaineen mukana. Matalapaine näyttäisi jämähtävän maan ylle koko ensi viikoksi.

– Sateita tulee päivittäin sunnuntaista eteenpäin suuressa osaa maata. Etelässä sateet ovat vielä vettä, mutta lämpötilat tipahtavat jonkin verran.

Jokelan mukaan sää saattaa muuttua keskiviikon ja torstain kieppeillä sen verran kylmäksi, että maan keskiosassa asti voi sataa jotakin lumisempaa, mutta tuskin maan pinnalla pysyvää.

Lue myös:

    Uusimmat