Mainos

Nyt se tapahtuu: Facebook muuttuu "käyttäjän elämän leikekirjaksi"

Moni Facebookin käyttäjä on odottanut tulevia, mullistaviksi ja jopa järkyttäviksi kuvailtuja uudistuksia kauhun sekaisin tuntein.

Facebook on ilmoittanut ottavansa uudistukset käyttöön tänään. Uudistusten kerrotaan olevan Facebookin historian suurimpia - palvelun koko filosofia on muuttumassa.

– Facebook on työstänyt näitä muutoksia koko vuoden. Tapa, jolla sosiaalisen median tietoa Facebookissa esitetään, muuttuu täysin. Facebook menee paljon syvemmälle ihmisten henkilökohtaiseen historiaan kuin koskaan aikaisemmin, sanoo sarjayrittäjä Taneli Tikka Soprano Brain Alliancesta.

– Facebook pyrkii muuttamaan profiilit käyttäjien elämän leikekirjaksi. Se yrittää löytää käyttäjän elämästä kaikki hienot ja hankalat hetket, mikä saattaa tuntua siltä, että Facebook tietää sinusta aika paljon.

Huomenta Suomessa vieraillut Tikka uskoo, että muutos herättää monessa käyttäjässä voimakkaan tunnereaktion.

Uudistuneessa Facebookissa käyttäjä kuviensa ja historiansa voi jakaa tiedon esimerkiksi kuuntelemastaan musiikista, lukemastaan kirjasta, katsomastaan videosta ja niin edelleen. Kavereilla on pelkän "tykkää"-napin lisäksi mahdollisuus kommentoida ja arvioida päivityksiä aiempaa monipuolisemmin.

Tikka odottaa mielenkiinnolla sitä, kuinka hyvin englanniksi suunniteltu palvelu toimii suomeksi. Lisäksi hänen mukaansa on kiinnostavaa nähdä, kuinka ihmiset tottuvat monipuolisempaan, mutta sitä myötä hajanaisempaan palveluun.

– Voi olla, että ihmisten päästä loppuu asioiden käsittelykyky, kun pientä nippelitietoa tulee jatkuvasti, kun "tuo kaveri kuunteli tuon albumin ja tuo kaveri luki tuon kirjan". Ihmiset alkavat varmasti helposti väsyä tällaiseen informaatiotulvaan - tekninen kapasiteetti sen sijaan riittää varmasti.

Katso sarjayrittäjä Taneli Tikan haastattelu: (Huomenta Suomi 29.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.