Nyt se on varmaa: Samsungilla julkistustilaisuus 20. helmikuuta – odotettavissa sekä Galaxy S10 -huippupuhelimet että taittuvanäyttöinen älypuhelin

Samsung on vahvistanut järjestävänsä Unpacked-julkistustilaisuutensa 20. helmikuuta, kuten jo ehdittiin vahvasti huhuta.

Samsungin mukaan se tulee esittelemään laitteita, jotka lupaavat tuoda uusia Galaxy-kokemuksia 10 vuoden innovaatioihin perustuen. Samsungin huippupuhelinten Galaxy S -sarja täydentyy tänä vuonna kymmenennellä sukupolvella.

Wall Street Journal raportoi aiemmin tänään, että Galaxy S10 -huippupuhelinten lisäksi samalla Samsung aikoo esitellä myös ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa ensi kertaa kokonaisuudessaan. Samsung vilautti puhelinta ja sen Infinity Flex -näyttöä ensi kerran julkisuudessa marraskuun alkupuolella, designin vielä piilottaneen suojakotelon sisällä.

Julkistamalla uutuutensa keskiviikkona 20. helmikuuta Samsung ottaa eräänlaisen varaslähdön suhteessa Mobile World Congress -messuihin, jotka käynnistyvät Barcelonassa maanantaina 25. helmikuuta. Perinteiseen tapaan suurimpien valmistajien merkittävät julkistustilaisuudet Barcelonassa ovat ohjelmassa jo sunnuntaina. Ilmeisesti Samsung ei aio tänä vuonna pitää omaa suurta julkistustilaisuuttaan lainkaan Barcelonassa. Sunnuntaille odotetaan kuitenkin muun muassa Huawein ja HMD Globalin julkistustilaisuuksia, huhutusti myös LG:n ja Xiaomin.

Samsungilta odotetaan kaikkiaan neljää uutta Galaxy S10 -puhelinta. Näistä ”keskimmäiset” (Beyond 1 ja Beyond 2) 6,1 ja 6,44 tuuman näytöillä voidaan mieltää suoriksi seuraajiksi nykyisille Galaxy S9 -puhelimille. Näiden lisäksi on tulossa edullisempi ja teknisesti vaatimattomampi Galaxy S10 5,8 tuuman näytöllä (Beyond 0) sekä uusi 5G-mobiiliverkkoyhteydellä varustettu huippumalli (Beyond X). Galaxy S10 -malliston huipulle tuleva 5G-verkkoyhteyttä tukeva erikoismalli tulee sisältämään takana neljä kameraa, joista yksi saattaa olla edistynyt syvyysmittaukseen käytetty ToF- eli time of flight -sensori.

Tuoreimpien huhujen mukaan myös edullisin Galaxy S10 -malleista voi tulla uudella Infinity-O-näyttöratkaisulla, jossa etukameralle on vain aukko näytössä ja muuten koko etupuoli on näyttöä. Varmasti se on tulossa ainakin kolmeen muuhun malliin. Paremmissa malleissa etukameroita on kaksi. Muut kuin edullisin Galaxy S10 -malli ovat myös saamassa uutta tekniikkaa edustavan ultraäänisormenjälkilukijan osaksi näyttöään. Galaxy S10 -puhelimiin tuleva Samsungin jo julkistama uusi oma Exynos 9820 -järjestelmäpiiri vaikuttaa myös lupaavalta, ja tukee muun muassa 8K-videokuvausta. Analyytikot ovat nostaneet lisäksi esiin mahdollisuuden, että Galaxy S10 -huippumalliin voi olla tulossa jopa 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 1 teratavu tallennusmuistia, mutta tämä on vielä varsin epävarmaa.

Näyttökokojen lisäksi neljä tulossa olevaa Galaxy S10 -mallia eroavat muun muassa kameroiden lukumäärältään sekä esimerkiksi akun kapasiteetiltaan. 5G-erikoismalliin on tulossa jopa 5 000 milliampeeritunnin akku.

Huhut Galaxy S10 -mallien yksityiskohdista vaihtelevat vielä paljon. Erilaiset huhut johtuvat todennäköisesti yhteensä neljästä tulossa olevasta mallista, joiden tiedot menevät summittaisissa puheissa ja vuodoissa usein sekaisin.

Alla kertaus mitä eri Galaxy S10 -malleilta odotetaan aivan viimeisimpien raporttien mukaan:

  • Beoynd 0: 5,8 tuuman tasainen Super AMOLED -näyttö (mahdollisesti myös Infinity-O), sormenjälkilukija kyljellä, 2 takakameraa (sis. tele) ja 1 etukamera, 3 100 milliampeeritunnin akku
  • Beoynd 1: 6,1 tuuman kaareva Infinity-O Super AMOLED -näyttö, ultraäänisormenjälkilukija näytössä, 3 takakameraa (sis. tele ja -superlaajakulmakamera) ja 1 etukamera, 3 500 milliampeeritunnin akku
  • Beoynd 2: 6,44 tuuman kaareva Infinity-O Super AMOLED -näyttö, ultraäänisormenjälkilukija näytössä, 3 tai 4 takakameraa (sis. ainakin tele- ja superlaajakulmakamera) ja 2 etukameraa, 4 000 milliampeeritunnin akku
  • Beoynd X: 6,7 tuuman kaareva Infinity-O Super AMOLED -näyttö, ultraäänisormenjälkilukija näytössä, 4 takakameraa (sis. tele-, superlaajakulma- ja syvyyskamera) ja 2 etukameraa, 5G-mobiiliverkkoyhteys ja keraaminen takapinta, 5 000 milliampeeritunnin akku

Samsungin taittuvanäyttöinen uutuus puolestaan pyrkii yhdistämään parhaat puolet sekä perinteisistä älypuhelimista että tableteista: sen sisältä aukeaa suurikokoinen näyttö ja taitettuna laite on taskuun mahtuvaa kokoa. Laitteen kannesta löytyy toinen pienempi kosketusnäyttö, joka myös mahdollistaa sovellusten käytön tavalliseen tapaan laitteen ollessa suljettu.

Kansinäyttö on tarkoitettu nopeisiin toimintoihin, kuten ilmoitusten tarkistamiseen, puhelujen soittamiseen ja vastaamiseen sekä viestittelyyn. Avaamalla Samsungin uutuuden kirjan tavoin taittuu sisältä auki 7,3 tuuman kokoinen suurempi Infinity Flex OLED -näyttö. Yhtäaikaisesti suurella näytöllä saa käyttöön kolme aktiivista sovellusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja