Jesse Puljujärvi rymisteli vastustajan hankinnan telakalle – Sebastian Aho viilettää taas rinnalla ja uskoo ystäväänsä: "Parasta Jesseä ei ole varmasti vielä nähty"

2:13
Jesse Puljujärvi iloitsee Carolinasta, mutta kaipaa tulosta: "Maaleja pitäisi välillä saada"

Harva pelaaja saa niin monta näytönpaikkaa kuin Jesse Puljujärvi on NHL-urallaan saanut. Vaikeiden Edmonton-vuosien jälkeen kesän 2016 nelosvaraukselle aukesi elämänsä tilaisuus, kun hänet kaupattiin suomalaisia vilisevään Carolina Hurricanesiin. Puljujärven anti pelikentällä on toistaiseksi ollut energistä mutta tuloksetonta.

Carolinaan siirryttyään Puljujärvi löysi itsensä kaiken kukkuraksi vanhan tutkaparinsa ja ystävänsä Sebastian Ahon rinnalta joukkueen ykkösketjusta. Tähän vaikutti ennen kaikkea joukkueen venäläistähden Andrei Svetsnikovin kauden päättänyt loukkaantuminen.

– Hyviä hetkiä on ollut. Mukavaahan se ollut pitkästä aikaa päästä päästä Sepen kanssa pelaamaan. Kyllähän tuossa maaleja pitäisi välillä saada. Toivottavasti pikku hiljaa tulee napsu lisää ja saadaan onnistumisia, joilla auttaa joukkue voittoon, Puljujärvi kommentoi Suomen aikaa lauantaiaamuna Torontolle kärsityn 2–5-tappion jälkeen MTV Urheilulle. 

Neljästi Torontoa vastaan 17 minuutin ja 46 sekunnin jääajallaan laukonut Puljujärvi lupaa kaukalossa ennen muuta "painaa pirusti hommia". Siitä suorittaminen ei ole jäänyt vajaaksi, vaikka kolmas yhteinen ottelu Ahon kanssa ei vielä pistetiliä avannutkaan.

– Hän on tuonut paljon työntekoa ja energiaa sekä oman hauskan persoonansa tietysti myös koppiin. Olemme pelanneet nyt Jessen kanssa samassa kentässä ja luoneet paljon paikkoja, mutta emme ole saaneet maalien muodossa onnistumisia. Se meinaa turhauttaa, mutta toisaalta minut on opetettu niin, että niin kauan kuin saa maalipaikkoja, jotain tekee oikein. Täytyy koittaa malttaa, Aho puolestaan arvioi.

3:30
Sebastian Aho toivottaa Jesse Puljujärven tervetulleeksi Carolinaan – "Jesse on joukkueen äijä"

Puljujärven pisteetön putki on tällä hetkellä hänen kautensa pisin, seitsemän ottelun mittainen.

– Hän on pelannut vasta muutaman pelin ja opettelee uuteen systeemiin. Tosi monet asiat muuttuvat, kun tulee kesken kauden treidi uuteen seuraan. Peli peliltä ja erä erältä pelaaminen varmasti helpottuu ja käy luonnollisemmaksi. Parasta Jesseä ei ole varmasti vielä nähty, Aho arvioi.

Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour saa Puljujärveltä kiitosta jämäkkyydestään ja joukkueen pelityylistä. 

– Pyrin olemaan pirun hyvä joukkuekaveri ja auttamaan kaikkia omalla tekemisellä, Puljujärvi totesi, eikä arkaillut kolmannessa erässä rynnätä puolustamaan kovistelun kohteeksi joutunutta ystäväänsä Ahoa.

– Ei se yllättänyt. Jesse on joukkueen äijä, Aho totesi.

Päävalmentaja myöntää, että Puljujärven ja Ahon lyöttäminen yhteen oli joukkueen huonon onnen seuraus. 

– Tilanne on näin tutumpi hänelle (Puljujärvelle). Loukkaantumisen (Svetsnikov) vuoksi meillä ei rehellisesti ollut muita vaihtoehtoja kuin laittaa heidät yhteen. Toivon, että he kaksi voivat löytää jotain yhteisen nuoruutensa magiasta, Brind-Amour lausui ennen Toronto-ottelua.

– On haastavaa tulla uuteen paikkaan, kokonaan uuteen järjestelmään ja saada koneet käyntiin. Uskon kuitenkin, että hän tuntee olonsa yhä mukavammaksi, kunhan saamme muutamia otteluita alle. Toivottavasti hän pystyy olemaan tuottoisa. 

Avauserän loppuvaiheilla Puljujärvi oli jälleen siellä missä rytisi. Siirtorajalla Torontoon saapunut Noel Acciari törmäsi "biisonikuninkaaseen" rajusti ja joutui jättämään ottelun kesken. Tilanteesta ei tuomittu suomalaiselle rangaistusta.

Carolina taistele itäisen konferenssin toisesta sijasta tällä hetkellä tiukimmin New Jersey Devilsin kanssa. Ahon ajatuksissa ei kuljeta vielä pudotuspeleissä, vaan pelin kehittämisessä jäljellä olevien 15 runkosarjaottelun aikana.

– Trendimme on ollut viime aikoina vähän samantyylinen. Luomme kyllä tarpeeksi paikkoja, mutta emme saa kiekkoja maaliin. Annamme myös pelissä yksi tai kaksi liian helppoa maalia vastustajalle.

– Emme keskity sarjataulukkoon, vaan päivään ja otteluun kerrallaan. Totta kai tiedostamme, että kaikki pisteet ovat isoja, ja ne kulminoituvat tähän loppukauteen.

Juttua muokattu kello 9.52. Lisätty Rod Brind'Amourin kommentit Puljujärvestä.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja