Nyt puhuu Jeremy Clarksonin hyökkäyksen kohteeksi joutunut tuottaja

BBC:n vanhemapana tuottajana työskentelevä Oisin Tymon on avannut sanaisen arkkunsa ensimmäistä kertaa Jeremy Clarksonin erottamiseen johtaneen riidan jälkeen.

Top Gear -ohjelman juontaja Jeremy Clarkson on erotettu lopullisesti työstään. BBC:n johtaja Tony Hall teki päätöksen keskiviikkona 25. maaliskuuta. Tapahtumien kulkua selvitettiin siis kolme viikkoa sen jälkeen, kun riita tapahtui.

Jeremy Clarkson ja tuottaja Oisin Tymon ajautuivat riitaan 4. maaliskuuta ohjelman kuvauspaikalla Pohjois-Yorkshiressa. 10. maaliskuuta BBC teki päätöksen siitä, että Clarkson siirretään sivuun juontajan paikalta ainakin toistaiseksi. 

Lukuisat mediat uutisoivat Clarksonin ja Tymonin riidasta, joka alkoi Clarksonin suututtua siitä, että ravintolassa tarjottu enää lämmintä ruokaa. 

BBC:n niin ikään keskiviikkona julkaiseman selvityksen mukaan Clarkson solvasi Tymonia, huusi hänelle ja lopulta käsi häneen fyysisesti käsiksi. Fyysinen väkivalta kesti BBC:n mukaan puoli minuuttia ja Tymon joutui hyökkäyksen jälkeen hakeutumaan ensiapuun hoidettavaksi.

Oisin Tymon (vas.) ja Jeremy Clarkson (oik.) Top Gearin kuvauksissa Kiinassa vuonna 2011.

Oisin Tymon ei ole kommentoinut tapausta ennen BBC:n lopullista päätöstä. Nyt hänen lausuntonsa asiaan on julkaistu BBC:n Twitter-sivulla.

– Kunnioitan Hallin yksityiskohtaisia löydöksiä ja olen BBC:lle kiitollinen heidän perinpohjaisesta tutkimustyöstään tämän hyvin valitettavan tapauksen tiimoilta, ottaen huomioon median valtavan kiinnostuksen ja heidän spekulaationsa, Tymon kirjoittaa.

Hän kertoo työskennelleensä Top Gearissa lähes vuosikymmenen ajan, ja sanoo rakastavansa ohjelmaa. Tymon myös kehuu suhdettaan Jeremy Clarksoniin.

– Vuosien aikana Jeremyllä ja minulla on olut positiviinen ja menestyksekäs työsuhde, ja olemme tehneet merkittäviä projekteja yhdessä. Hän on ainutlaatuinen kyky ja olen hyvin tietoinen siitä, että monet tulevat olemaan harmissaan, että hänen osallisuutensa ohjelmaan sai tällaisen päätöksen. 

Oisinin kerrotaan myös nyt haluavan palata takaisin rakastamaansa työhönsä. Hän ei myöskään tahdo antaa aiheesta enempää lausuntoja medialle ja pyytää yksityisyyttään kunnioitettavan. 

Lue myös:

    Uusimmat