Nyt meni pitkälle! Kristian Pulli ponkaisi Ruotsi-ottelussa reilusti yli 8 metriä

Kristian Pulli leiskautti kahdesti yli kahdeksan metriä ja voitti Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun pituushypyn. Kesän suomalaisen kärkinimen pisin pomppu kantoi Tukholmassa peräti 810.

Viimeisen kierroksen 810 syntyi tilastokelvottomaan 3,6 sekuntimetrin myötätuuleen. Sallituissa oloissa Pulli ponkaisi 805. Kyseisen viidennen kierroksen hypyn aikana myötätuulta oli 1,1 metriä sekunnissa.

Toiseksi pituuskisassa sijoittui Ruotsin Thobias Montler tuloksella 799. Roni Ollikainen (771) ja Kalle Salminen (767) jäivät tulosliuskan peränpitäjiksi viidenneksi ja kuudenneksi, ja pituuden pisteet menivät Ruotsille 12–10.

Pulli oli aiemmin elokuussa hypännyt sallituissa oloissa 805 Espanjan Sierra Nevadassa korkeassa ilmanalassa.

MM-kisoista Pulli on tällä haavaa jäämässä ulos, sillä Dohan paikkaan vaaditaan rankingin perusteella tulos 810. Varsinainen MM-kisaraja on 817.