Nyt Madeleine McCannin murhasta epäiltyä miestä epäillään osallisuudesta useamman lapsen katoamiseen – istuu parhaillaan vankilassa eläkeikäisen naisen raiskaamisesta: Tältä epäilty näyttää

5:53

Saksan syyttäjälaitos tutkii mahdollisuutta, että vuonna 2007 Portugalissa kadonneen Madeleine McCannin tapauksen pääepäilty Christian Brückner saattaa liittyä samankaltaiseen tapaukseen vuodelta 2015. Tuolloin Saksassa katosi viisivuotias tyttö, kertoo brittilehti Guardian. Lisäksi hänen epäillään liittyvän myös toisen lapsen vuoden 1996 katoamiseen Portugalissa.

Perjantaina tulleiden tietojen mukaan viranomaiset tutkivat nyt myös miesepäillyn osuutta kuusivuotiaan saksalaispojan katoamiseen niin ikään Portugalissa, mutta jo vuonna 1996.

Uudet seikat tulivat ilmi poliisiraporteista, joiden mukaan raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä aiemmin tuomittu 43-vuotias Brückner, fantasioi verkkochatissa portugalilaislähteiden mukaan alaikäisten hyväksikäytöstä ja sieppaamisesta vuonna 2013.

Ilmi tulleet todisteet ovat vakuuttaneet etsivät siitä, että saksalaismies on tähän mennessä tärkein epäilty henkilö Madeleinin tapaukseen liittyen sitten vuoden 2007.

Niin Saksan, Iso-Britannian kuin Portugalinkin poliisit vetosivat painokkaasti todisteisiin keskiviikkona.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Haluan napata jotakin pientä ja käyttää sitä päiviä"

Saksalaismies on tällä hetkellä vankilassa Kielin kaupungissa Saksassa, jossa hän kärsii tuomiota huumeiden salakuljetuksesta. Hän kertoi Guardianin siteeraaman Der Spiegelin mukaan tuttavalleen viestintäpalvelu Skypessä vuonna 2013 haaveistaan ”napata jotakin pientä ja käyttää sitä päiviä”.

Spiegel raportoi myös, että kun saksalaismiehen keskustelukumppani oli kommentoinut Brücken aikomuksia vaarallisiksi, epäilty oli vihjannut, että hänellä olisi tämänkaltaisesta toiminnasta aikaisempaa kokemusta. Hän myös viittasi todisteiden hävittämiseen myöhemmin.

Der Spiegelin mukaan paikallisviranomaiset löysivät käydyn keskustelun tietokoneesta, jonka he löysivät takavarikon yhteydessä Saxony-Anhaltissa vuonna 2016. Takavarikko liittyi tapaukseen vuodelta 2015, jolloin viisivuotias Inga Gehricke katosi hoitokodista samalla alueella.

Tutkijat löysivät samaisessa takavarikossa kuvia lasten hyväksikäytöstä sekä lastenvaatteita, vaikkei epäillyllä ole omaa perhettä. Ilmeisesti Brücknerin osuutta ei tutkittu tuolloin pidemmälle.

Ingan äidin asianajaja vetosi viranomaisiin, jotta nämä aloittaisivat tutkinnat uudelleen tytön katoamiseen liittyen.

Liittyvätkö Ingan ja Madeleinen katoamiset toisiinsa

Osavaltion syyttäjän edustajan mukaan perjantaina aloitettiin alustava tutkinta siitä, liittyvätkö Ingan ja Madeleinen katoamiset jotenkin toisiinsa.

Ingan katoamisesta on usein puhuttu samassa yhteydessä Madeleinen tapauksen kanssa, sillä myös hän katosi jälkiä jättämättä, eikä Ingan tapauksessa olla niin ikään edetty syytteiden nostamiseen asti.

Aluksi Ingan arveltiin eksyneen lähimetsään, kun hän oli keräämässä puita suunniteltua grilli-iltaa varten. Ingan katoamiseen liittyvistä vihjeistä luvattiin aikanaan 25 000 euron palkkio.

Nyt saksalaisten uutissivustojen mukaan viranomaiset tutkivat Brücknerin mahdollista yhteyttä kuusivuotiaana kadonneen saksalaispojan tapaukseen. Saksan Elsdorfissa syntynyt Rene Hasee oli lomalla suositussa lomakohteessa Portugalin Algarvessa 1996, jossa hän katosi hiekkarannalta.

Keikaroiva ajelehtija ja sarjarikollinen

Tapauksista epäiltyä Brückneria kuvaillaan Guardianin jutussa keikarimaiseksi ajelehtijaksi, jolla on kontollaan lukuisia rikostuomiota, joista osa on seksuaalirikoksia ja lasten hyväksikäyttöjä.

Brückner esimerkiksi tuomittiin jo teini-ikäisenä vuonna 1994 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sen yrityksestä, ja lapsen edessä tapahtuneesta seksuaalisesta teosta. Seuraavana vuonna hän muutti tyttöystävänsä kanssa Portugaliin, jossa hän asui Praia da Luzissa.

Brückner on lisäksi tehtaillut varkauksia, myynyt huumeita ja väitetysti murtautunut hotelleihin sekä loma-asuntoihin Algarven alueella Portugalissa.

Guardianin näkemien oikeuden asiakirjojen mukaan hänet tuomittiin viime vuonna Saksassa 72-vuotiaan yhdysvaltalaisnaisen vuonna 2005 tehdystä raiskauksesta Praia da Luzissa. Siis kaksi vuotta ennen kuin Madeleine katosi hotellista samalla alueella, jossa hän tuolloin oli perheensä kanssa.

Syntipukki?

Madeleinen tapauksen alkuperäinen päätutkija Gonçalo Amaral totesi viime vuonna, että saksalaista vankilassa istuvaa pedofiilia tultaisiin luultavasti käyttämään tapauksessa syntipukkina.

Amaral erotettiin tutkinnasta vuonna 2007 sen jälkeen, kun hän kritisoi brittiläisiä viranomaisia tapauksessa. Hän julkaisi paljon julkisuutta saaneesta tapauksesta myös kirjan, josta McCannit aloittivat katkeran oikeustaistelun.

Amaral kommentoi huhtikuussa australialaismedialle, että Saksassa seksuaalirikoksista tuomiota istuvaa Brückea tutkittiin Madeleinen katoamiseen liittyen, mutta portugalilaispoliisit lopulta vapauttivat hänet.

– Häntä kyllä tutkittiin silloin, mutta hänet raakattin pois. Hänen tuolloin asuttamansa asuntovaunu toimitettiin tutkittavaksi Saksaan, mutta sieltä ei löytynyt mitään, Amaral kommentoi.

Saksalaiset viranomaiset kertoivat torstaina epäilevänsä, että Madeleine olisi jo menehtynyt. Brittiviranomaiset puolestaan uskovat, että Madeleinen kuolemasta ei ole riittävän suoria todisteita, joten tapauksen tutkinta jatkuu kadonneen henkilön etsintänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja