Nyt kirjatkin rokkaavat

Mötley Crüesta kertova Törkytehdas-kirja kaikkine kauheuksineen myy kuin häkä, Hurriganes-kirja kiinnostaa niin perheen isiä kuin poikiakin, Lordi-, Nightwish- ja Led Zeppelin -kirjoista puhumattakaan. Laadukasta rock-sankareista kertovaa kirjallisuutta tehdään ja myydään Suomessa nyt ennätyksellisen paljon. Mitä oikein on tapahtunut, että isi ahmii Törkytehdasta samalla, kun teinityttö lukee tarinaa Hurriganesista?

Viimeisen kymmenen vuoden aikana musiikkikirjoja on tehty Suomessa ennätyksellisen paljon; erityisesti Like ja Johnny Kniga tuottavat rock-kirjallisuutta hyllykaupalla. Rock-kirjojen kasvanut suosio selittyy osaksi sillä, että ostaminen ei ole enää vain eri bändien fanaattisten fanien ja musiikkidiggareiden aluetta, vaan bändien historiikit, sekoilutarinat ja elämäkerrat kiinnostavat nykyään myös varttuneempaa lukijakuntaa.

Räväkimmätkään rock-kirjat, kuten kulttiklassikoksi noussut Mötley Crüe -yhtyeestä kertova Törkytehdas, ei ole enää vain fanien ja nuorten juttu, vaan rock-sankareista kertovat kirjat kiinnostavat myös varttuneempaa väkeä. Isänpäivän kynnyksellä esimerkiksi Törkytehdas myytiin lähes loppuun Liken myymälästä.

- Nykyään on ehkä katu-uskottavaa lukea rock-kirjoja. Aiemmin se on ollut sellainen faniharrastus, eli luetaan Kurt Cobainin elämänkertaa tai muuta. Nykyään rock-kirja on parhaimmillaan parempi kuin moni romaani, kertoo Like Kustannuksen Jukka Kangas.

- Rockmusiikkia ylipäätään on kuunneltu sen verran pitkään, että löytyy riittävän monta sukupolvea, jotka ovat kuunnelleet ja kuluttaneet rock-musiikkia ja sitä myötä ovat kiinnostuneita myös rockkirjoista, kertoo Jaakko Pietiläinen Johnny Kniga Kustannuksesta.

Kotimaiset rock-kirjat myyvät

Rockkirjoja myydään keskimäärin pari tuhatta kappaletta. Muun muassa Liken myydyin rockkirja Nightwish ja Mötley Crüe -yhtyeestä kertova Törkytehdas ovat yltäneet viisinumeroisiin myyntilukuihin. Johnny Knigan rockkirjoista myyntitykeiksi ovat osoittautuneet muun muassa Hurriganes ja Iron Maiden - Run to the Hills. Ulkomaisista bändestä ja artisteista kertovia kirjoja käännetään suomeksi tiuhaan, mutta myös kotimaiset rock-sankarit pääsevät yhä useammin seikkailemaan kirjojen sivuille. Niitä myös myydään hyvin.

Johnny Knigan myydyimmät rock-kirjat:

1. Aaltonen & Co: Hurriganes

2. Wall: Iron Maiden - Run to the Hills

3. Rinne: Juice on, Juice off

4. J .Karjalainen: Laulumies kirja.Lauluja, kuvia & tarinoita.

5. Ahlroth: Mie oon Lordi,Jone Nikula: Rauta-aika

Liken myydyimmät rock-kirjat:

1. Ollila: Nightwish.

2. Strauss: Mötley Crüe: The Dirt – Törkytehdas.

3. McIver: Metallica.

4. Kilmister & Garza: Lemmy – Omaelämäkerta.

5. Leaf, David & Sharp, Ken: KISS – Maskin takaa.

Katso juttu rock-kirjojen suosiosta tästä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat