Nyrkkeilyn supermatsin rattaat pyörivät jo – Tyson Furylta huikea hintapyyntö: "Se on täysin hullua, eikö olekin?"

Kun Oleksandr Usyk kukisti Anthony Joshuan jo toisen kerran raskaan sarjan MM-ottelussa viime viikonloppuna, puheet MM-vyöt yhdistävästä superkohtaamisesta alkoivat välittömästi. WBC-liiton vyötä hallussaan pitävä Tyson Fury ilmoittautui välittömästi mukaan.

Raskaan sarjan MM-tittelistä Saudi-Arabian Jeddassa viime viikonloppuna käyty ottelu Oleksandr Usykin ja Anthony Joshuan välillä päättyi ukrainalaisiskijän voittoon tuomariäänin.

Ottelu oli uusinta aiemmasta Lontoossa käydystä kohtaamisesta, jonka Usyk voitti niin ikään tuomariäänin.

Usyk ilmoitti heti tuoreen voittonsa jälkeen haluavansa kohdata seuraavassa ottelussa WBC-liiton maailmanmestarin Tyson Furyn, joka on aiemmin vihjannut lopettamisella, mutta vaikuttaa suhtautuavan asiaan joustavasti.

Fury kertoi viikonlopun ottelun jälkeen Instagramissa, että on valmis kohtaamaan Usykin, jos ottelupalkkio vain osuu kohdalleen.

– Siitä tulee kallista, joten ottakaa shekkivihkonne esiin, Fury uhosi.

Nyrkkeilypromoottori Frank Warrenin mukaan Usykin ja Furyn välisen superottelun järjestämisessä ei ole suurta estettä, sillä nyrkkeilijöiden leirit tulevat hyvin toimeen keskenään. Kysymys on enemmän siitä, kuinka isoiksi ottelijoiden taloudelliset vaatimukset nousevat, ja toisaalta se, missä ottelu aiotaan järjestää.

Moni on arvellut Saudi-Arabian olevan jälleen todennäköinen ottelupaikka, sillä mainettaan kiillottava öljyvaltio käyttää runsaasti rahaa erilaisten urheilutapahtumien järjestämiseen.

Entinen huippunyrkkeilijä Amir Khan kertoo alkaneensa jo järjestellä Furyn ja Usykin kohtaamista. Britti kertoo tuntevansa hyvin saudiministeri Turki Al-Sheikhin, jonka vastuulle tällaiset tapahtumat kuuluvat.

Furyn kanssa Khan on jo ollut juttusilla.

– Tiedätkö, mikä hänen vastauksensa oli: "Haluan 500 miljoonaa puntaa". Minä sanoin vain, että okei, palaan asiaan, Khan kertoi .

– Tunnen Turki Al-Sheikhin melko hyvin, hän on kaveri, joka saa asioita tapahtumaan Saudi-Arabiassa. En ole lähettänyt hänelle vielä viestiä, mutta aion kertoa hänelle, että hän (Fury) haluaa 500 miljoonaa.

– Se on täysin hullua, eikö olekin?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja