Nyrkkeilijä Eva Wahlström meni pitkän tauon jälkeen kuntotesteihin – epätavalliset tulokset yllättivät

Taidenäyttelynsä avannut Eva Wahlström: Huomenna Venäjälle kirjoittamaan MM-ottelusopimusta 4:36

Nyrkkeilyn WBC-liiton ylemmän höyhensarjan hallitseva maailmanmestari Eva Wahlström kertoo Instagramissa käyneensä pitkän tauon jälkeen kuntotesteissä.

– En ole kymmeneen vuoteen tehnyt kuntotestejä, en seurannu harjoitusohjelmia tai mittaillu sykkeitä. Kun -07 sairastuin ja sain etäisyyttä nyrkkeilyyn ja mun omiin touhuihin, mua alkoi ällöttämään miten kaikki pyöri mun aamusykkeiden ja hapenottokyvyn ympärillä, ihan kuin muuta elämää ja ihmisiä ei olis. Sen jälkeen oon harjoitellut hyvin, mutta aika mutu- tuntumalla ja nyrkkeilystä nauttien, alkaa Wahlströmin kirjoitus.

Wahlström kertoo tunteneensa ajoittaista epävarmuutta kokemiensa vammojen ja sairauksien vuoksi.

– Mun ammattilaisuraa on varjostanut jatkuva särky jaloissa ja selässä, jonka takia jalkoja on vaikea harjoittaa tarpeeksi. Myös se on ollut pieni epävarmuustekijä mun mielessä kun otellaan äärirajoilla, että osa keuhkoista kuoli kehkoveritulppien johdosta. Joskus mietin, että mä oon tällainen jämäurheilija.

Wahlström yllättyi kuitenkin positiivisesti, sillä tulokset olivat huippuluokkaa.

– Mutta testitulokset oli huikeita! Kunto oli kuin nuorella tytöllä, keuhkojen ventilaatiokyky poikkeuksellisen suuri ja jalkojen räjähtävyys kuin nuorella miehellä. Mä oon tosi tosi iloinen ja möröt jäi Turkuun, päättää Wahlström.

Wahlström puolustaa mestaruusvyöttään 1. joulukuuta Venäjällä, kun vastaan asettuu kazakstanilainen Firuza Sharipova, joka IBO-liiton hallitseva mestari.

Lue myös:

    Uusimmat