Nuudelisalaatti ja pikamunkit

Nuudelisalaatti (4annosta)

  • 250 g lasinuudeleita tai vermiselliä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g katkarapuja
  • 1 rasia sokeriherneen palkoja
  • 1 punasipuli
  • ituja
  • tuoretta korianteria
  • seesaminsiemeniä
  • kastike:
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 limen mehu ja raastettu kuori
  • 0,5 dl makeaa chilikastiketta
  • 1 dl öljyä

Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Suikaloi porkkanat, sokeriherneet ja sipuli. Kuullota sipuli nopeasti ja paahda seesaminsiemenet pannulla. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet salaatiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se lopuksi salaatin päälle.

Pikamunkit

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 munaa
  • munkkirasvaa paistamiseen
  • sokeria munkkien sokeroimiseen

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Ota kahden lusikan avulla taikinasta pieniä nokareita ja tipauta ne kuumaan öljyyn. Öljy on riittävän kuumaa eli 180 asteista, kun tipautat pienen taikinanokareen öljyyn niin öljy alkaa poreilla kevyesti. Jos öljy savuaa, se on liian kuumaa. Paista munkit kullanruskeiksi, noin 5 min. Sokeroi lämpiminä ja tarjoa mahdollisimman tuoreina.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat