Nuorten Leijonien MM-hyökkääjä Roby Järventie nousi varjoista tähdeksi – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli yhteensä kuusi ottelua. Tampereella Ilveksen nuoren hyökkääjän Roby Järventien pitkä maaliton putki katkesi. Järventie, 18, nousi lopulta varjojen mailta isoksi tähdeksi.

Järventie osui edellisen kerran SM-liigassa 18. marraskuuta kotiottelussa KooKoota vastaan. Sitä seurasi 14 ottelun mittaisen maaliton putki.

Tuskainen taival päättyi keskiviikon Jukurit-ottelun toisessa erässä, kun Järventie ohjasi Ilveksen 2–1-johto-osuman.

Lisää tuli kolmannessa erässä. Järventie väläytteli taitojaan, kun hän veivasi näyttävän soolomaalin. Tilanteessa Järventie harhautti ensin yhden puolustajan, minkä jälkeen hän tälläsi kiekon takanurkkaan.

Järventien kauden yhdeksäs osuma näkyy jutun yläreunasta.

Ilvekselle voitto lukemin 3–2.

Viime aikoina loistavasti esiintynyt Tappara nollattiin totaalisesti Porissa, jossa Ässät oli parempi lukemin 2–0. Lopullisen sinetin laukoi SM-liigan maalipörssin ykkönen Sebastian Wännström, joka iski jo kauden 23. maalinsa.