Nuorten Leijonien sankari teki jotain, mistä koko joukkue unelmoi – "Se oli aika pysäyttävä hetki"

Tappara-puolustaja Toni Utusesta tuli Nuorten Leijonien iso sankari, kun hän löi kiekon sisään Kanada-puolivälieräottelun jatkoajalla. 2-1-voiton myötä Suomi eteni välieriin.

Ennen ottelua moni Suomen pelaaja ja valmennusjohdon jäsen puhui siitä, miten unelmana olisi hiljentää Vancouverin halli ja tiputtaa turnauksen isäntämaa Kanada jatkosta.

Utunen pääsi kokemaan tämän ratkaisijahahmona.

– Se oli aika pysäyttävä hetki, Utunen myönsi MTV Urheilulle.

– Ei sitä heti tajunnut, että mitä tuli tehtyä. Nyt se alkaa hiljalleen valjeta. Mahtava juttu itselle henkilökohtaisesti ja vielä mahtavampi koko joukkueelle, Utunen jatkoi hymyissä suin.

Kyseinen osuma oli Utuselle koko kauden ensimmäinen maali.

Uran komein ja tärkein myös?

– En mä komeimmasta tiedä! Utunen naurahti.

– Mutta kyllä tämä varmasti tärkeimmäksi menee, 18-vuotias puolustaja antoi pienen myönnytyksen perään.

Varsinaisella peliajalla Suomella riitti vaikka kuinka paljon paikkoja. Kanadan maalivahti Michael DiPietro venyi kuitenkin jatkuvalla syötöllä Suomen yritysten eteen.

Kaiken keskellä Kanada johti ottelua pitkään 1-0.

Utusen mukaan Suomen joukkueessa riitti kuitenkin uskoa siihen, että DiPietron nolla murtuu jossain vaiheessa.

– Ei se usko itseasiassa ollut koetuksella. Olisi voinut kuvitella, että jossain vaiheessa se olisi horjunut. Olimme kuitenkin luottavaisin mielin, eikä me sitä niin ajateltu. Jos ei mene sisään, niin ei voi mitään. Sitten vain uutta yritystä sisään, Utunen avasi Suomen joukkueen ajattelumaailmaa.

– Hyvin me taistelimme. Nyt näimme sen, että mihin oikeasti pystymme. Voimme voittaa ihan minkä joukkueen tahansa, Utunen sanoi ottelun annista, voiton lisäksi.

Suomen turnaus jatkuu välieräottelulla Sveitsiä vastaan. Tuleva vastus selvisi samaan aikaan kun Suomi kohtasi Kanadan.

– Ruotsin tiputtivat, minkä myötä nähdään se, että eivät hekään mitään huonoja ole. Kyllä siinä saa taas koko päivän painaa hommia, Utunen nyökytteli.

– Nautitaan tästä tämä ilta ja mennään eteenpäin, Utunen sanoi tulevasta. 

Lue myös:

    Uusimmat