Nuorten Leijonien NHL-pakki hehkutti Kanadan kaatamista ja nosti voiton uransa kohokohdaksi: "Tulee kylmät väreet"

Suomi pehmitti nuorten MM-kisojen puolivälieräottelussa Kanadan 2-1. Suomen joukkueen NHL-vahvistus Henri Jokiharju noteerasi voiton uransa kohokohdaksi ja suitsutti tärkeitä koppeja ottanutta Ukko-Pekka Luukkosta.

– Tulee kylmät väreet. Tuollaisten jätkien kanssa perkuleen hieno voitto, ei voi muuta sanoa, Jokiharju summasi tuntemuksiaan.

Kanada oli 47 sekunnin päässä voitosta. Sitten Aleksi Heponiemi tasoitti onnekkaalla pompulla pelin 1-1:een ja vei pelin jatkoajalle.

– Kaikki jätkät olivat varmaankin niin hapoilla, ettei kukaan jaksanut tuulettaa. Emme ensin tahtoneet päästä omista pois ja sitten saimme maalin. Se oli uskomattoman hieno juttu, totesi Jokiharju tasoitusmaalista.

Voittomaalin jatkoajalla iski Toni Utunen, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. 

– Meillä on hyviä jätkiä. Kuka vaan voi ratkaista sen, Jokiharju sanoi yllättävästä ratkaisijasta.

LUE MYÖS: Nuoret Leijonat ratkaisi raa'asti, Kanadan puolustaja toisteli tyrmistyneenä – "Jos maila ei olisi mennyt rikki"

Vancouverin Rogers Arena oli lähes täynnä. Jokiharjun mukaan suomalaiset saivat siitä vain lisälatausta.

– Saimme vain energiaa, vaikka yleisö kannusti vain toista joukkuetta.

Suomen peli pyöri mallikkaasti. Turnauksen paras peli pelattiin oikeaan paikkaan.

– Halusimme kovan alun. Viime pelissä emme saaneet sellaista energiaa ja aloimme pumpata renkaita tähän peliin jo eilen. Onnistuimme siinä ja olimme pelin päällä enemmän.

Luukkonen piti Suomea pystyssä

Ukko-Pekka Luukkonen oli maalilla loistava. Hän pysäytti jatkoajalla Kanadan rangaistuslaukauksen.

– Jokainen näki, miten Upi tänään pelasi. Hän piti meitä pystyssä ja pelasi todella hienon ottelun, Jokiharju kehui veskaria.

Chicago Blachawksissa kautensa aloittanut Jokiharju arvioi Kanada-voiton uransa kohokohdaksi.

– Jokainen Suomessa tietää, miten iso juttu on, kun voittaa Kanadan puolivälierässä niiden isommissa paikoissa, missä pelataan jääkiekkoa. Kyllä se aika hienoa on. Voitimme 18-vuotiaiden finaalin vuonna 2016. Se oli iso juttu, mutta tämä on vielä isompi.

Suomi kohtaa perjantaina välierissä Sveitsin, joka yllätti puolivälierässään Ruotsin 2-0. Sveitsi oli myös lohkonsa ykkönen.

Jokiharjulla on kuitenkin resepti finaalipaikan nappaamiseen.

– Heillä on jokin juttu, jonka he tekevät oikein. Meidän pitää vaan rikkoa se lukko ja tulla samalla buustilla ensimmäiseen erään kuin tänään Kanadaa vastaan. Luotan meidän joukkueeseemme, Jokiharju ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat