Nuoret Leijonat ratkaisi raa'asti, Kanadan puolustaja toisteli tyrmistyneenä – "Jos maila ei olisi mennyt rikki"

Nuorten MM-kisojen isännän Kanadan pelit päättyivät jo puolivälierissä, kun Suomi otti häikäisevällä taistelulla 2-1-jatkoaikavoiton. Kanadan puolustaja Ian Mitchell antoi ymmärtää, että hänen mielestään suomalaiset olivat onnekkaita.

Juuri ennen Toni Utusen viimeistelemää voittomaalia Kanadalla oli huippupaikka, mutta Noah Dobsonin maila napsahti vetohetkellä. Suomi iski vastaan ja Utunen ratkaisi.

– Tässä olisi voinut käydä kummin päin tahansa. Jos maila ei olisi mennyt rikki, olisimme voineet voittaa. Raskaalta tuntuu hävitä tällä lailla, Mitchell sanoi.

Mitchell arvioi Kanadan pelanneen hyvän ottelun.

– Mielestäni pelasimme hyvin. Ja meilläkin oli paikkoja ratkaista jatkoajalla. Teimme parhaamme ja sitten maila katkesi.

Mitchell myös muistutti, ettei Kanada huonolle joukkueelle hävinnyt.

– Suomi on todella hyvä joukkue. Tiesimme etukäteen, miten hyvä joukkue tulisi vastaan ja heillä oli myös NHL-pelaajia.

Eniten Mitchelliä pänni, että Suomi sai tasoitusmaalinsa kolmannen erän lopussa onnekkaasta pompusta ja jatkoajalla syntynyttä voittomaalia edelsi kanadalaispelaajan mailan katkeaminen.

– Pelasimme hyvän ottelun. Siksi tuntuu raskaalta hävitä jatkoajalla ja tuollaisten maalien myötä. Brutaali tapa hävitä peli, Mitchell sanoi.

Kanada oli kotikisoissaan suurin mestarisuosikki.

– Jos olisi sanottu etukäteen, että Kanada häviää täällä Vancouverissa puolivälierissä, olisi se ollut raskasta kaikille. Sydämiin sattuu joukkueessamme ja koko maassamme, Mitchell päätti alakuloisena.

Lue myös:

    Uusimmat