Nuorilla Leijonilla ikimuistoiset mestaruusjuhlat siipiravintolassa: "Sankarit Tampereelta ovat aika usein kapellimestareina"

Kulta-Leijonat Santeri Virtanen ja Teemu Engberg 9:06

Nuoret Leijonat Santeri Virtanen ja Teemu Engberg kävivät esittelemässä MM-kultamitaliaan ja kertomassa tunnelmistaan Huomenta Suomessa. SaiPan Virtasta ja HIFK:n Engbergiä hymyilytti edelleen, vaikka viime päivät ovat olleet omalla tavallaan raskaita. 

Nuorten Leijonien maailmanmestarijoukkue saapui Suomeen Kanadasta maanantaina illalla. Joukkue suuntasi mitalikahvien jälkeen Ravintola Hookiin, joka oli varattu pelkästään kultaleijonille. Mukana yksityistilaisuudessa olivat pelaajien lisäksi vain joukkueen fysioterapeutti ja huoltaja. 

Illan jälkeen joukkue yöpyi Hotelli Presidentissä. 

– Kyllä aika paljon väsyttää, jos suoraan sanoo. Mutta kyllä muutaman päivän päästä ollaa tikissä. Onneksi ollaan nuoria, Virtanen naureskeli MTV Urheilulle Huomenta Suomen lähetyksen jälkeen. 

– Vähän on univajetta, mutta kun pääse nukkumaan, niin kyllä se siitä, Engberg komppasi. 

Virtanen paljasti, että Hook-ravintolaan meneminen oli joukkueen tamperelaispelaajien idea. Siivistä tunnettu ravintolaketju on lähtöisin Tampereelta. 

Kuulostaa siltä, että tämä oli Oskari Laaksosen idea?

– Ei, taisi olla Toni Utusen. Nämä samat sankarit Tampereelta ovat aika usein kapellimestareina. 

Niin, tamperelaispelaajat tuntuvat olevan joukkueiden värikkäimpiä tyyppejä ikäluokasta toiseen. Yksi osoitus oli Samuli Vainionpään soitto tamperelaiseen paikallisradioon. 

Ymmärtääkö tamperelaisten jutuista kukaan muu mitään?

– Ei ymmärrä, mutta toisaalta ei varmaan meidän turkulaistenkaan. Ehkä pääkaupunkiseutulaisten jutuista saa jotain selvää, TPS-kasvatti Virtanen heitti. 

Nuorilla Leijonilla on kuitenkin väistämättä edessä paluu arkeen. SaiPan torstain ottelu Lukkoa vastaan saattaa tulla Virtaselle liian nopeasti, mutta hän sanoi olevansa kehissä viimeistään lauantaina Ässiä vastaan. 

Engberg puolestaan on sopinut HIFK:n kanssa, että hän on pelaavassa kokoonpanossa aikaisintaan ensi viikolla. 

– Tehdään oheisia ja mennään loppuviikosta koutsin kanssa jäälle nostamaan sykkeitä, Engberg sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat