Mainos

Nuorten Leijonien kultajuhlissa ikävä sivumaku – moni jäi ilman mitalia

2:11
Videolla Nuorten Leijonien juhlintaa Vancouverissa.

Jääkiekon nuorten MM-kultajoukkueen kaikki jäsenet eivät saaneet mitalia heti pelin jälkeen. Puuttuvat mitalit joudutaan tilaamaan jälkikäteen, erillistä maksua vastaan.

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen oli tilanteesta harmistunut.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n sääntöjen mukaisesti mitaleita jaetaan joukkueelle 29 kappaletta. Pelaajia Suomen joukkueessa oli 23, lisäksi mitalit sai paikan päällä Vancouverissa viisi valmentajaa sekä johtoryhmän nestori, fysioterapeutti Mika Rouhiainen.

Oikariselta itseltäänkin puuttuu siis mitali, hän on yksi kuudesta mitalitta jääneestä henkilöstä.

– Se ei ollut mikään kömmähdys, että osa jäi ilman, vaan Kansainvälisen Jääkiekkoliiton käsittämätön sääntö, että mitaleita jaetaan 29, Oikarinen totesi MTV Urheilulle.

Kun Suomen joukkue palasi kotiin, Oikarinen lähetti IIHF:lle välilaskulla Lontoossa tilauksen, että ilman mitaleita jääneet joukkueen jäsenet saavat omansa.

– Henkilökohtaisesti minua harmitti tosi paljon, ettei kaikille saatu heti mitaleita. Se on kuitenkin se suurin muisto, Oikarinen sanoi.

– Turnauksessa ei ole yhtään joukkuetta, jossa johtoryhmässä olisi vain kuusi henkilöä. Meillä on ylivoimaisesti pienin johtoryhmä muihin verrattuna, muilla on 2-4 henkilöä enemmän kuin meillä, Oikarinen kummastelee sääntöä.

(Artikkeli jatkuu videon alla)

2:58

Oikarisen mukaan sääntö on ollut jo pitkään sama, ja siihen on pyritty hakemaan muutosta.

– Se on harmillista, kun joukkueessa on henkilöitä, kuten huoltajat, jotka tekevät kisatapahtuman aikana ihan järjettömän määrän töitä. He heräävät ensimmäisenä ja tulevat viimeisenä hallilta hotellille. Se huollon määrä, mitä he tekevät on valtava.

– Yhtenä iltana he hoitivat kuudessa tunnissa 14 pelaajaa välipäivän harjoituksen jälkeen. Ja tekevät tämän vikisemättä sekuntiakaan, Oikarinen nostaa huoltohenkilöille hattua.

Epäviralliset juhlat

Virallisia kotiinpaluujuhlia mestareille ei järjestetty, mikä noudatti pelaajien omia toiveita. Epäviralliset juhlat järjestyivät pelaajien toimesta kotiinpaluun jälkeen.

– Vancouverin päässä oli vain pienimuotoiset juhlat, yhteinen ruokailu ja pojat kävivät vähän jossain tanssimassa. Hyvin rauhallisesti mentiin ja siitä suuri hatunnosto pojille, näistä pelaajista ei ollut minkäännäköistä huolen häivää. Sanoinkin kapteeni Aarne Talvitielle lentokentältä lähtiessä, että voin itse mennä hyvillä mielin nukkumaan, finaaliaamusta lähtien kuumeisena eteenpäin puskenut Oikarinen kertoi.

Pelaajat kävivät porukalla syömässä ja jatkoivat MTV Urheilun tietojen mukaan illanviettoon Helsingin yöhön. Joukkueen johtoryhmän henkilöitä ei ollut mukana.

0:43

1:30

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja