Mainos

Nuoret vanhemmat hämmästyivät, kun vastasyntynyt poika avasi suunsa – kätilö nähnyt vastaavaa vain kerran aiemmin

Yleensä vauvojen ensimmäiset hampaat alkavat muodostua muutaman kuukauden iässä, mutta Cruise Horsburgh oli jo syntyessään kehityksessä hiukan edellä.

Iso-Britanniassa Newcastlen lähellä sijaitsevassa Walkerin kaupungissa Shannon MacAllister, 17, ja Dean Horsburgh saivat esikoisensa 27. tammikuuta. Vanhempia odotti kuitenkin yllätys, kun pieni poika, Cruise Horsburgh, avasi ensi kerran suunsa.

Vastasyntyneellä vauvalla oli suussaan yksi, kokonaan muodostunut hammas. Asia paljastui, kun pieni poika väläytti äidilleen kauniin hymyn.

Newcastle's Royal Victoria Infirmary -sairaalan kätilö kertoi vanhemmille, että oli vain kerran elämässään nähnyt yhden samalaisen tapauksen.

"Todella outoa"

Cruisen isoäiti Tania Armstrong, 36, kertoo, että pienestä valkoisesta maitohampaasta tuli heti perheen ja ystävien pääpuheenaihe.

– Se oli todella outoa. Monet ihmiset tulivat katsomaan häntä ja kaikki olivat todella yllättyneitä hampaasta, kukaan ei ole nähnyt vastaavaa aiemmin, Tania kertoo.

Vastasyntyneiden hampaat ovat varsin harvinaisia, mutta eivät täysin tavattomia: Keskimäärin yksi 2 000–3 000 vauvasta syntyy suussaan näkyvillä oleva hammas. Terveyskirjaston mukaan lapsen ensimmäiset hampaat ilmaantuvat tavallisesti 4–7 kuukauden iässä.

Viides sukupolvi perheeseen

Perhe on kuitenkin uudesta lapsesta innoissaan. Cruise on nyt viides elossa oleva sukupolvi MacAllisterien suvussa. Isoisoisoäiti May MacAllister on nyt 73 vuotta, ja vastasyntyneen vauvan isoäidin vanhemmat Kim ja Tony viisissäkymmenissä.

– On ollut ihanaa saada uusi vauva. Shannon rakastaa olla äiti, hän ei voisi enää kuvitella elämäänsä ilman häntä. On outoa ajatella, ettei hän ole ollut aina täällä. Cruise on todella hurmaava, me kaikki rakastamme häntä, vastasyntyneen isoäiti Tania kertoo.

***

2:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.