Nuoren miehen ihonhoito

Miehen iho on erilainen kuin naisen. Se on paksumpi ja karheampi ja siinä on suuremmat ihohuokoset.

Miehen ihon talineritys on naisen ihoa runsaampaa, mikä voi helpommin aiheuttaa mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien syntymistä. Myös päivittäinen parranajo rasittaa ihoa. Kaikista näistä syistä johtuen miehen ihoa tulee myös hoitaa eri tavalla kuin naisen.

Miehen ihonhoito-ohjelma on nelivaiheinen

1. Puhdistus

Puhdistuksessa ei kannata käyttää saippuaa. Tavallinen saippua rasittaa ja kuivattaa ihoa. Siksi ihon päivittäiseen puhdistukseen kannattaa valita puhdistustuotteita, jotka eivät sisällä saippuaa, vaan ihon luonnollista kosteustasapainoa ylläpitäviä ainesosia.

2. Parranajo

Jokainen parranajo rasittaa ihoasi. Hoitavat partavaahdot ja geelit helpottavat tilannetta. Ne sisältävät ihoa hoitavia ainesosia ja vähentävät ulkoista rasitusta.

3. After shave

Parranajon jälkeen iho helposti kirvelee ja kuumottaa. After shave -tuotteet rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa parranajon jälkeen. ja vähentävät kirvelyä ja ärsytystä.

4. Kasvojenhoito

Iho altistuu joka päivä ulkoisille epäpuhtauksille, UV-säteilylle ja sään vaihteluille, esim. tuulelle. Ihon hoitotuotteet virkistävät ja suojaavat väsynyttä ihoa. Valvotun illan jälkeen voi omaa ilmettään piristää myös energiavoiteella.

Kuva: Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat