Nudistin unelmakohteet – Suomikin listattiin

Mitä yhteistä on suomalaisella saunalla, Roskilde-festivaalien juoksutapahtumalla ja Münchenin puistoilla? Kaikkiin on suotavaa ilmaantua ilman vaatteita. Matkahakukone Momondo.fi listasi kahdeksan vaatevapaata aktiviteettia ympäri maailmaa.

Nudistiranta – Samurai Beach, Port Stephens, Australia

Ujoille ensikertalaisille vierailu nudistirannalla on erinomainen tapa tutustua naturistien elämäntyyliin. Upeat Samurai Beachin rannat kuuluvat maailman nudistirantojen parhaimmistoon. Tyynenmeren tuulahduksista voi nauttia kansallispuiston tuntumassa vehreyden ja hiekkadyynien suojassa, iloisten kaveriporukoiden ja perheiden seassa.

Sosiaalisella tuulella oleva voi osallistua muiden ilman uikkareita aurinkoa ottavien kanssa helmikuun nudistikarnevaaleihin tai vuosittaiseen Samurai Beach Picnic -tapahtumaan, joka huipentuu nudistiolympialaisiin. Jos sen sijaan haluaa nauttia auringon lämmöstä ja rajattoman rusketuksen työstämisestä itsekseen, pitkältä hiekkarannalta löytää varmasti myös rauhallisen paikan.

Alastonjoogaa – New York, Yhdysvallat

Ajatus jooga-asennoista ilman rihman kiertämää tuntemattomien kanssa samassa huoneessa saattaa kuulostaa mahdottomalta, mutta alastonjoogaa (sanskritiksi ”nagna yoga”) on harjoitettu Intiassa jo vuosisatojen ajan.

New Yorkissa sijaitseva, sopivasti Bold & Naked -joogastudioksi nimetty paikka tarjoaa sekä yhteisiä että vain naisille tai vain miehille tarkoitettua alaston-vinyasan kursseja. Kursseilla korostetaan tervettä kehonkuvaa eli ihmiskehon hyväksymistä sen kaikissa muodoissa ja koissa.

Alastonjooga myös kritisoi myös turhaa kuluttamista. Sen ideologian mukaan esimerkiksi design-treenivaatteet ruokkivat eriarvoisuutta ja laittavat ihmiset paremmuusjärjestykseen, joten niistä luopuminen on tärkeä askel kohti itsensä hyväksymistä.

Alastonpyöräilyä – Lontoo, Iso-Britannia

World Naked Bike Ride on kannanotto, joka järjestetään vuosittain 70 eri kaupungissa protestina liiallista autoilua ja öljyriippuvuutta vastaan sekä kehomyönteisemmän yhteiskunnan puolesta. Lontoon alastonpyöräilyssä osallistujat starttaavat useilta lähtöpaikoilta eri puolilta kaupunkia ja kokoontuvat keskustassa yhteen. Kaikki lihasvoimalla kulkevat kulkuneuvot ovat sallittuja.

Pukeutumiskoodina on ”as bare as you dare” (vapaasti suomennettuna "niin paljaasti kuin uskallat"). Osallistujia rohkaistaan luovaan vartalotaiteeseen ja pukeutumiseen. Vuonna 2014 tapahtuma keräsi Lontoossa yli tuhat enemmän tai vähemmän alastonta pyöräilijää.

Alastongolfia – Le Porge, Ranska

Tunnin ajomatkan päässä Bordeaux’sta sijaitsee rauhallinen La Jennyn naturistilomakeskus yhdeksänhehtaarisen golfkenttänsä kera. Siellä golfaajan ei tarvitse miettiä, millaisiin sukkiin tai housuihin pukeutua, sillä keskuksen jäsenten on riisuttava kaikki vaatteensa ennen golfkentälle menoa.

Majoitustiloina toimivat uteliailta katseilta piilossa olevat, mäntypuiden varjostamat puiset lomamökit.

Sauna – Helsinki, Suomi

Suomessa on yksi sauna jokaista kahta asukasta kohden, ja alastomuus onkin suomalaisille ainakin saunassa luonnollista. Jopa niin luonnollista, että siellä pidetään vaikka yrityksen kokouksia.

Suomessa on myös vahva julkisten saunojen perinne. Esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitseva Sauna Arla on ollut avoinna jo vuodesta 1929 lähtien. Melkoisen kulttimaineen saavuttanut paikka on kaikenikäisten suosiossa. Torstaisin paikalla on myös pesijä.

Nudistiristeily – Karibia

Teksasilainen yritys Bare Necessities järjestää Floridasta lähteviä viikon pituisia suosittuja Karibian nudistiristeilyjä. Laineilla keinuva nudistileiri purjehtii moniin kohteisiin aina Dominikaanisesta tasavallasta Puerto Ricoon ja alueen upeimmille ranskalaisille saarille.

Karibian saarilla voi kokeilla monenlaisia aktiviteetteja patikoinnista kanoottiretkiin ja snorklaukseen. Risteilyn vetonaula on kuitenkin pysähdys yksityisellä nudistisaarella Bahamalla.

Auringonottoa nudistina kaupungissa – München, Saksa

Saksan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Münchenissä julkinen alastomuus on jo vuosikymmenien ajan ollut laajasti hyväksyttyä. Huhtikuussa 2014 myös hallitus laillisti nudismin. Nakuilu on kuitenkin sallittua vain kuudella puistoalueella.

Yksi alueista on Englischer Garten, kaupungin suurin julkinen puisto aivan kaupungin keskustassa. Puistoalueet tarjoavat tiettyä yksityisyyttä, mutta niitä ei ole mitenkään suojattu tai aidattu.

Alastonjuoksua – Roskilde, Tanska

Supersuositulle tanskalaiselle Roskilde-festivaalille kokoontuu vuosittain tuhansia musiikin ystäviä. Siellä ovat esiintyneet muun muassa Bob Marleyn, David Bowien ja The Rolling Stonesin kaltaiset legendat.

Vuonna 1999 Roskildessa järjestettiin ensimmäinen alastonjuoksu, ja siitä lähtien festivaali on vetänyt puoleensa lukuisia viuhahtajia. Alastonjuoksun järjestää aina festarilauantaisin Roskilden festariradio. Tapahtumassa noin 30 miestä ja naista juoksevat kelteisillään leirintäalueen ympäri, satoi tai paistoi.

Leikkimieliseltä kuulostava kilpailu otetaan kuitenkin tosissaan, sillä kilpailun paras miespuolinen ja paras naispuolinen osanottaja saavat lipun seuraavan vuoden festareille.

Lähde: Momondo.fi

Lue myös:

    Uusimmat