Novak Djokovic kohauttaa taas – ärtyi kahta pelaajaa koskevasta koronapäätöksestä

6:26
Novak Djokovic juhli helmikuussa Australian avointen mestaruutta jännittävän finaalin jälkeen.

Maailman tennisykkönen Novak Djokovic ihmettelee päätöstä kieltää kahden pelaajan osallistuminen New Yorkissa pelattavaan Cincinnati Masters -turnaukseen. Guido Pella ja Hugo Dellien suljettiin peleistä, koska heidän kuntovalmentajansa antoi positiivisen koronavirustestin.

Argentiinalainen Pella tai bolivialainen Dellien eivät ole antaneet positiivista näytettä. Cincinnati Mastersin järjestäjät kuitenkin ilmoittivat, että Yhdysvaltain avoimiin valmistavaan turnaukseen ei kaksikolla ole asiaa, ja heidät passitettiin karanteeniin. Kaksikon pääsy Yhdysvaltain avoimiin on epätodennäköistä.

Djokovicin mukaan pelaajien aiemmin saamat ohjeistukset ovat ristiriidassa sulkupäätöksen kanssa.

– Muutama viikko sitten USTA:n (Yhdysvaltain tennisliiton) lääketieteellinen johtaja informoi meitä pelaajia, että jos pelaaja ei ole tartunnan saaneen huonetoveri ja pelaajan oma testi on negatiivinen, pelaaja voi osallistua turnaukseen, Djokovic kommentoi ESPN:n mukaan.

– Tuon takia monet pelaajat, minä mukaan lukien, ovat tuohtuneita Pellan ja Dellienin kohtelusta.

USTA:n tiedottaja Chris Widmaierin mukaan päätös oli kuitenkin linjassa terveysviranomaisten suositusten kanssa.

– Tapauksessa vahvistettiin, että lähikontaktia oli useita kertoja tartunnan saaneen kanssa, eikä kasvomaskeja käytetty aina näiden kontaktien aikana. Ja yksinkertaisesti sanottuna, tartunnan saaneen kanssa lähikontaktissa olleiden on oltava 14 päivää karanteenissa.

Djokovic on ollut kesän aikana otsikoissa organisoimansa ja pahasti pieleen menneen Adria Tour -näytöskiertueen vuoksi. Useat pelaajat ja heidän taustajoukoissaan olleet saivat koronavirustartunnan Serbiassa ja Kroatiassa pelatulla kiertueella. Viruksen saivat myös Djokovic ja hänen vaimonsa Jelena.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja