Novak Djokovic pitää kohteluaan noitavainona – vihjaa vetäytyvänsä seuraavasta suurturnauksesta

Serbialaista tennistähteä Novak Djokovicia ei välttämättä nähdä tulevassa Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa. Myös espanjalainen Rafael Nadal on jättämässä turnauksen pois kalenteristaan.

Novak Djokovic on viime viikkoina ollut otsikoissa organisoimansa ja pahasti pieleen menneen Adria Tour -näytöskiertueen vuoksi. Useat pelaajat ja heidän taustajoukoissaan olleet saivat koronavirustartunnan Serbiassa ja Kroatiassa pelatulla kiertueella. Myös Djokovic ja hänen vaimonsa Jelena saivat viruksen.

Djokovicia on kritisoitu voimakkaasti turnauksen järjestämisen vuoksi. Turnauksen aikana pelaajat käyttäytyivät huolettomasti eivätkä piitanneet turvaetäisyyksistä. Etenkin Djokovicista ja muista pelaajista kuvattu video, jolla nämä nähtiin juhlimassa yökerhossa Belgradissa aiheutti raivoa.

Djokovic on pyytänyt anteeksi turnauksen järjestämistä ja sen aiheuttamia virustartuntoja. Nyt Djokovic kokee joutuneensa tapauksessa syntipukiksi, kertoo Guardian.

– Olen viime aikoina nähnyt vain kritiikkiä. Se on hyvin ilkeämielistä, Djokovic sanoi serbialaiselle Sportski Zurnal -sanomalehdelle.

– Tässä on selvästi kyse jostain muustakin kuin tästä kritiikistä. Aivan kuin se olisi tarkoitushakuista, aivan kuin tämä olisi noitavainoa. Näyttää siltä, että asiassa täytyy löytää joku syyllinen, joku iso nimi.

Djokovic sanoo kokevansa häneen kohdistuneen kritiikin epäreiluksi.

US Open epävarma

Miesten ATP-kiertueen kalenterissa ensimmäinen järjestettävä turnaus on Citi Open Washingtonissa elokuun puolivälissä. Yksi neljästä tennismaailman Grand Slam -turnauksesta, US Open on tarkoitus järjestää New Yorkissa 31. elokuuta alkaen. 

Turnausta uhkaa kuitenkin pelaajakato. Guardianin mukaan monet pelaajat Yhdysvaltojen ulkopuolelta suhtautuvat epäileväisesti pelaamiseen ja harkitsevat vetäytymistä turnauksesta koronaviruksen aiheuttaman huolen ja mahdollisten karanteenisäännösten vuoksi.

Aiemmin on uutisoitu espanjalaistähti Rafael Nadalin jättävän US Openin lähes varmasti pois kalenteristaan. Djokovic näyttäisi ajattelevan samoin.

– En ole varma, pelaanko US Openissa. Aion pelata Madridissa, Roomassa ja Rolland Garrosissa syyskuussa.

Madridin turnaus alkaa 13. syyskuuta eli US Openin finaalia seuraavana päivänä. Normaalisti keväällä pelattava Roland Garros puolestaan käynnistyy koronavuonna 27. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat