Nousiko paino? Tässä todennäköisin syy lihomiseesi!

Tuoreen tutkimuksen mukaan pitkäkestoiset suhteet ja avioliitto ajaa ihmiset usein huonoihin elämäntapoihin. Tämä pätee tutkimuksen mukaan sekä hetero- että homosuhteisiin.

Cincinnatin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa selvisi, että pitkä ja intiimi parisuhde vaikuttaa ihmisiin kolmella eri tavalla. Sosiologian professori Corinne Reczekin mukaan ihminen saa huonoja vaikutteita kumppaniltaan, ryhtyy matkimaan kumppanin mahdollisia huonoja elämäntapoja ja samalla ihmisen henkilökohtainen vastuu heikkenee.

– Tutkimuksemme mukaan kumppani voi olla suoraan huono esimerkki toiselle. Kumppanin huonot elämäntavat, kuten tupakointi ja roskaruoan mässäily tarttuu hyvin helposti myös toiseen ihmiseen. Jos puoliso ostaa kaupasta epäterveellisiä ruokia, on hyvin todennäköistä, että toinenkin puolisko syö samaa ruokaa, selitti professori Reczek.

Tutkimuksen mukaan intiimi parisuhde voi myös ajaa kaksi terveellisiä elämäntapoja aiemmin noudattanutta ihmistä huonojen elämäntapojen pariin.

Reczekin mukaan tutkimus on ensimmäinen, jossa tutkitaan homo- ja heteropariskuntien puolisoiden elämäntapojen vaikutusta toisiinsa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja