Norjan kohuprinsessa Märtha Louisen tulot julkistettiin – verotiedoista paljastui jättimäinen yllätys

Prinsessa Märtha Louise haastattelussa 7:59
Prinsessa Märtha Louise on perustanut enkelikoulun - kertoi elämästään Vappu ja Mara Liven haastattelussa talvella 2019

Norjassa julkistettiin tiistaina verotiedot, joista selviää, että prinsessa Märtha Louisen tuloissa ja varallisuudessa on tapahtunut melkoisia muutoksia viime vuosina.

Suomessa verotiedot julkistettiin marraskuun alussa, mutta Norjassa vastaava päivä koitti tiistaina 8. joulukuuta. Myös Norjassa osa äveriäistä norjalaisista puuttuu listoilta ja heidän joukossaan ovat muun muassa kuningas Harald, kuningatar Sonja sekä kruununprinssi Haakon.

Kaikkien kuninkaalliseen perheeseen kuuluvien verotiedot sen sijaan eivät ole salaista tietoa. Heidän joukkoonsa kuuluvat prinsessa Märtha Louise, 49, sekä kruununprinsessa Mette-Maritin aiemmasta avioliitosta syntynyt poika Marius Borg Høiby, 23.

Se og Hør -lehti kertoo, että Märtha Louisen varallisuus on romahtanut rajusti viime vuosina. Vielä vuonna 2017 prinsessan tulot olivat 1,87 miljoonaa kruunua eli noin 189 000 euroa. Pudotus oli melkoinen jo vuonna 2018, kun prinsessan vuositulot olivat noin 60 000 euroa. Lisäksi prinsessan varallisuus putosi merkittävästi: vielä vuonna 2017 hänen varallisuutensa oli 4,9 miljoonaa kruunua, eli lähes puoli miljoonaa euroa, mutta vuonna 2018 enää kaksi miljoonaa kruunua.

Nyt julki tulleet luvut kertovat norjalaislehden mukaan, mutta prinsessan tulot kasvoivat viime vuonna ja hän tienasi noin 733 000 kruunua, eli noin 74 000 euroa. Sen sijaan vielä vuosi sitten kahden miljoonan kruunun suuruiseksi arvioitu varallisuus oli nyt pyöreä nolla, mikä on lehden mukaan suurin yllätys.

Se og Hør tavoitteli Märtha Louisen manageria kommentoimaan asiaa, mutta prinsessan edustaja kieltäytyi. Lehden kuninkaallisasiantuntija Anders Johan Stavseng sen sijaan myöntää yllättyneensä luvuista.

– Vuosi on ollut Märtha Louiselle vaikea, hän toteaa ja huomauttaa, että prinsessa oli jo pidemmän aikaa yrittänyt myydä vapaa-ajan huvilaansa heikolla menestyksellä.

– Nyt se on vihdoin myyty, mutta selvästi pyyntihintaa halvemmalla. Se ei kuitenkaan tiedä sitä, että rahaa tulvii Märthan pankkitilille, sillä hän on aiemmin ottanut lainaa kunnostaakseen huvilaa, hän viittaa tänä vuonna vihdoin syntyneisiin kauppoihin.

Märtha Louisella on yhä kuninkaallinen titteli, mutta hän on luopunut jo joitain vuosia sitten kuninkaallisista edustustehtävistään ja on tullut tunnetuksi muun muassa enkelikoulun omistajana. Viime aikoina hän on ollut toistuvasti otsikoissa kohua herättäneen parisuhteensa takia. Prinsessa julkisti keväällä 2019 seurustelevansa amerikkalaisen shamaanin Durek Verrettin kanssa.

Kruununprinsessan Marius-poika lopetti edustustehtävänsä itsenäistyttyään ja hänen on kerrottu muuttaneen Kaliforniaan opiskelemaan. Nuorukaisen Norjassa verotettavat tulot olivatkin vuoden 2019 verotietojen perusteella nolla euroa, eikä hän myöskään maksanut veroja Norjaan. Omaisuutta Mariuksella arvioitiin olevan 260 Norjan kruunun eli reilun 26 euron verran.

Marius on seurustellut vuodesta 2018 lähtien norjalaisen mallikaunottaren Juliane Snekkestadin kanssa. Hän pitää hyvin matalaa profiilia julkisuudessa ja pari on asunut myös Lontoossa. Snekkestad kuitenkin paljasti kaksikon tutustuneen toisiinsa Los Angelesissa.

Lue myös:

    Uusimmat