Norjalaistähti lyttää MM-kisat – fiasko realisoitui karulla tavalla tähän lukemaan: "Yksinkertaisesti surullista"

MTV:n kisatiimi: Suomella vaisu avausviikko MM-hiihdoissa – Ruotsin ja Norjan ihmetemput lähellä Planicassa 3:22
MTV:n kisatiimi: Suomella vaisu avausviikko MM-hiihdoissa.

Planican MM-kisat ovat olleet massiivinen pettymys yleisömäärien osalta. Järjestäjät arvioivat ennen kisoja, että katsojamäärä nousisi jopa 200 000:een, mutta siitä on jääty valovuosien päähän. Toistaiseksi kisoja on käynyt katsomassa vain noin 30 000 ihmistä.

Asiantuntijatehtävissä työskentelevä entinen huippuhiihtäjä Petter Northug lataa suorat sanat kisajärjestäjien suuntaan.

– Tämä on yksinkertaisesti surullista. Ei tätä pysty edes vertaamaan Faluniin tai Osloon, koska ero on niin suuri, Northug sanoo.

Planicassa on totuttu isoijin yleisömääriin, kun siellä kisataan lentomäessä. Korkeat lippujen hinnat ovat tällä kertaa pitäneet kisaturistit poissa paikalta. Isot katsomot loistavat tyhjyyttään, kun maailman valiot kisaavat laduilla ja mäessä.

– Soittolista pyörii viiden kappaleen voimin – ja kappaleet ovat kamalia. Tunnelma on kaukana siitä, mitä sen pitäisi MM-areenalla olla, Northug kritisoi.

Norjalaistähdeltä kysytään, oliko Planican valinta kisaisännäksi virhe.

– Suhtaudun postiivisesti kaikkiin yrityksiin levittää urheilua muihin maihin. Mutta luulen, että FIS on laskenut isompien yleisömäärien varaan. Nyt tilanne on vain surullinen, Northug sanoo.

Kahdet seuraavat MM-kisat järjestetään Pohjoismaissa.

– On ihanaa, että MM-kisat vuonna 2025 ovat Trondheimissa ja 2027 Falunissa.

Katsomon osalta pohjanoteeraus saavutettiin tiistai-iltana naisten mäkihyppypaikalla, kun norjalaislehti Dagbladetin mukaan lehtereillä oli kokonaiset viisi katsojaa.

Lue myös:

    Uusimmat