Norja juhli Venäjän tyriessä – Iivo Niskanen neljä minuuttia nopeampi kuin Aleksandr Bolshunov!

Maastohiihdon maailmancupin Ski Tour -minikiertue päättyi valtaisaan norjalaisjuhlaan Trondheimissa sunnuntaina. Iivo Niskanen teki komean nousun kokonaiskilpailun 16. sijalta kahdeksanneksi 30 kilometrin perinteisen takaa-ajossa, jossa pääosaan nousivat myös olosuhteet. 

Tuulisessa ja lumisateisessa säässä hiihdetty kilpailu aiheutti haasteita välinepuolella. Varsinkin Venäjä epäonnistui suuresti suksiosastolla, mistä näyttävin esimerkki oli Aleksandr Bolshunovin romahdus kokonaiskisan selvältä kärkipaikalta peräti seitsemänneksi. 

Myös muut venäläiset kärsivät välineistään – jopa siinä määrin, että osa heistä pysähtyi matkan varrella putsamaan suksiensa pohjia

Kokonaiskisan voiton otti toisena lähtenyt Norjan Pål Golberg 28,9 sekunnin marginaalilla. Hänen perässään viisi muuta norjalaista varmisti isäntämaalle kuutosvoiton. Toiseksi sivakoi Simen Hegstad Krüger, kolmanneksi Hans Christer Holund.

Iivo Niskasen kisa sujui kauttaaltaan väkevästi. Hän oli ottaa lopussa kiinni myös Bolshunovin, mutta eroa jäi 7,2 sekuntia. Niskanen tykitti etapin lähes neljä minuuttia nopeammin kuin Bolshunov, ja oli koko joukon toiseksi nopein Emil Iversenin jälkeen. 

Ski Tourilla hiihdettiin yhteensä kuusi osakilpailua Ruotsissa ja Norjassa. Maailmancup jatkuu Lahdessa ensi viikonloppuna. 

Lue myös:

    Uusimmat