Venäläinen suksifiasko – maastohiihtotähdet joutuivat pysähtelemään kesken kisan huippuhaastavissa olosuhteissa

Maastohiihdon maailmancupin Ski Tourin päätöskilpailun olosuhteet ovat aiheuttaneet suuria ongelmia varsinkin venäläishiihtäjille. 

Käynnissä oleva 30 kilometrin perinteisen takaa-ajo käydään vaikeissa olosuhteissa: tuuli on kova ja sankka lumisade haittaa luistoa laduilla. 

Vaikeudet näyttäisivät iskeneen varsinkin Venäjän joukkueeseen. Erittäin väkevänä perinteisen hiihtäjänä tunnettu Aleksandr Bolshunov on joutunut jo luopumaan kärkipaikastaan, vaikka lähti matkaan 34 sekuntia ennen Pål Golbergiä. Norjalaisen etumatka oli 10 kilometrin kohdalla 25 sekuntia. 

Muista venäläisistä varsinkin Andrei Melnitshenko (lähtönumero 9), Denis Spitsov (13), Ivan Yakimushkin (14) ja Jevgeni Belov (15) ovat olleet ongelmissa suksiensa kanssa. He ovat joutuneet jopa pysähtymään ja pyyhkimään liimaantunutta lunta pois suksiensa pohjista. Matkan aikana ei saa vaihtaa välineitä.  

Iivo Niskasen suksi näyttäisi toimivan, sillä suomalainen on tehnyt nousua 16. lähtöpaikalta. Kymmenessä kilometrissä Niskanen oli 11:ntenä. 

Trondheimissa klo 14.20 startannut takaa-ajo päättää Ruotsissa ja Norjassa käytävän kuuden osakilpailun minikiertueen. Kilpailu on käynnissä. 

Lue myös:

    Uusimmat