Nolottavatko omat Facebook-statuksesi vuodelta 2009? Uusi ominaisuus lupaa helpotusta – pian voit arkistoida menneisyytesi kivuttomasti

Näin luot itsellesi Facebook-avatarin 0:39
Näyttävätkö kaikki kaverisi jo animaatiohahmoilta? Näin luot itsellesi Facebook-avatarin!

Jos kouluaikaiset Facebook-julkaisut nostattavat nolouden punan poskillesi, ei hätää: pian voit arkistoida tai poistaa menneisyytesi.

Muistatko vielä, miten Facebookia käytettiin vuonna 2009? Ihmiset kirjoittivat toistensa seinälle viestejä, jotka nyt tuntuvat kryptisiltä ja kummallisilta. Statukset olivat muotoa "Maija menee lounaalle" tai "Mikko ajattelee, että jösses!".

Jos menneet julkaisut tuntuvat kirpakan noloilta, helpotusta on luvassa, kertoo Slate. Facebook alkaa tarjota mahdollisuutta piilottaa useita julkaisuja kerralla.

– Olit sitten siirtymässä työelämään koulun jälkeen tai siirtymässä vanhasta suhteesta eteenpäin, tiedämme, että asiat ihmisten elämissä muuttuvat. Haluamme tehdä läsnäolosi järjestelemisen Facebookissa helpoksi, somejätti kuvaili blogissaan.

Avuksi uusi Manage Activity -ominaisuus

Aiemmin julkaisuja on voinut käydä läpi ja piilottaa lähinnä yksitellen. Nyt somejätti on ilmoittanut julkaisevansa Manage Activity -nimisen ominaisuuden, jolla useita julkaisuja voi käsitellä kerralla. Nimi tarkoittaa suomeksi toiminnan hallintaa, ja sen avulla vanhat julkaisut voi arkistoida tai poistaa.

Arkistoidut julkaisut näkyvät vain käyttäjälle itselleen. Poistetut julkaisut säilyvät roskakorissa 30 päivää ja katoavat sitten ikiajoiksi.

"Voit päättää arkistoida julkaisut, joissa on kouluaikainen ex-rakkaasi"

Työkalun avulla julkaisuja voi jaotella esimerkiksi päivämäärän tai julkaisutyypin mukaan.

– Voit päättää arkistoida kaikki ne julkaisut, joissa on merkittynä kouluaikainen ex-rakkaasi. Sinun ei siis tarvitse irvistää tuskasta jokaisen kohdalla, Slate kuvailee.

Ominaisuus tulee aluksi käyttöön vain mobiilisovellukseen ja Facebook Lite -versioon. Toimituksen testissä ominaisuutta ei toistaiseksi löytynyt mobiilisovelluksesta.

Lue myös:

    Uusimmat