Nolo moka Canonilta: Tulostimien halpakasetteja yritettiin välttää – nyt kaikki mallit eivät tunnista edes yhtiön omia mustekasetteja

Canonin tulostimissa on esiintynyt vikaa, joka estää joitakin tulostinmalleja tunnistamasta jopa yhtiön omia mustekasetteja.

Tulostinvalmistajien liiketoimintamalli on rakennettu vahvasti musteiden myymisen varaan. Siksi valmistajat ovat keksineet vuosien mittaan monia keinoja parantaakseen mustekasettien myyntiä.

Monissa tulostimissa valmistaja on estänyt halpojen kolmannen osapuolen mustekasettien käytön. Tämä onnistuu asentamalla kasetteihin mikrosiru, jolla tulostin tunnistaa hyväksytyt kasetit. Mikäli oikeanlainen siru puuttuu, tulostin ei suostu toimimaan.

Nyt sirupula on kuitenkin iskenyt Canonin toimintaan ikävällä tavalla, kirjoittaa The Verge. Yhtiö ei nimittäin ole saanut mustekasetteihinsa tarvittavia komponentteja, joten tulostimet eivät tunnista edes kaikkia Canonin omia kasetteja.

Vika koskee joitakin yrityskäyttöön tarkoitettuja imageRUNNER- ja imageRUNNER ADVANCE -sarjojen monitoimitulostimia.

Canonin mukaan puuttuvaa mikrosirua käytetään säiliössä olevan väriaineen määrän monitorointiin.

Canon neuvoo eurooppalaisia asiakkaitaan kiertämään varoitukset, joita tulostimet näyttävät käyttäjän yrittäessä tulostaa "väärennetyillä" mustekaseteilla. Absurdia tässä on se, että varoituksen voi tosiaan kiertää tuosta vain painamalla "ohita"-nappia.

Mustekasettien aiheuttamat toimintarajoitteet eivät ole Canon-tulostimien käyttäjille uutta. Yhtiö on haastettu oikeuteen, koska Pixma-monitoimitulostin ei ole suostunut edes skannaamaan asiakirjoja ilman, että laitteessa on täysi mustekasetti.

Lue myös:

    Uusimmat