Nokkospiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen, laktoositon taikina. Nokkoset voi halutessaan korvata pinaatilla.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Resepti onnistuu myös Ruistaikinaan.

Katso videolta tästä, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Savela leipovat tämän piirakan.

Tarvitaan: 22–26 cm:n hieman korkeareunainen piirakkavuoka

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:

2 rkl oliiviöljyä
200 g ryöpättyjä nokkosia (n. 1 litra)
2 sipulia varsineen
(2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
½-1 tl mustapippuria rouheena
1-2 rkl tuoretta basilikasilppua
1-2 rkl sitruunamehua
100 g parmankinkkua suikaleina
200 g ricottajuustoa kuutioina
2 dl parmesaanijuustoa raasteena (1 pss)
1 dl kermaa
2 munaa

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit öljyssä pannulla, lisää mausteet.

Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan sitruunamehu, kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat