Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nokkospiirakka Ricotta-Parmankinkkutäytteellä

Myllyn Paras
Julkaistu 30.05.2013 15:59

Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen, laktoositon taikina. Nokkoset voi halutessaan korvata pinaatilla.

Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Resepti onnistuu myös Ruistaikinaan.

Katso videolta tästä, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Savela leipovat tämän piirakan.

Tarvitaan: 22–26 cm:n hieman korkeareunainen piirakkavuoka

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:

2 rkl oliiviöljyä
200 g ryöpättyjä nokkosia (n. 1 litra)
2 sipulia varsineen
(2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
½-1 tl mustapippuria rouheena
1-2 rkl tuoretta basilikasilppua
1-2 rkl sitruunamehua
100 g parmankinkkua suikaleina
200 g ricottajuustoa kuutioina
2 dl parmesaanijuustoa raasteena (1 pss)


1 dl kermaa

2 munaa

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla puhdistetut nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit öljyssä pannulla, lisää mausteet.

Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan sitruunamehu, kinkkusuikaleet ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munat. Levitä seos piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Hyvää raikkaan salaatin ja valkoviinin, esim. italialaisen Procetton kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Parsapiirakka vuohenjuustollaJuhlien riistapiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläPyöreä sieni-fetapiirakkaFetapiirakka nokkosella tai pinaatillaMehevä lihapiirakka kannella
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:59
    Vapaa-aika

    Tutkijat selvittivät, miten todennäköisimmin voitat kivi, paperi, sakset -pelin

  • Eilen17:33
    Aivoterveys

    Älypuhelin voi rapauttaa keskittymiskyvyn – näin aivotutkija korjasi rutiinejaan: "Pari iltaa meni"

  • Eilen14:45
    Verkkohuijaukset

    Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!

  • Eilen12:44
    Autot

    Kiinalainen autovalmistaja yritti esitellä uuden katumaasturinsa voimaa – testi meni vaarallisella tavalla pieleen

  • Eilen12:02
    Auton varusteet

    Mitä hyötyä on auton maskipeitosta?