Leivo tämä italialaistyyppinen piirakka kätevästi Pyöreään Piirakkataikinaan, joka on pyöreän muotoinen, laktoositon taikina. Nokkoset voi halutessaan korvata pinaatilla.
Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Resepti onnistuu myös Ruistaikinaan.
Katso videolta tästä, kuinka Esko Eerikäinen ja Arja Savela leipovat tämän piirakan.
Tarvitaan: 22–26 cm:n hieman korkeareunainen piirakkavuoka
Pohja:
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
2 rkl oliiviöljyä
200 g ryöpättyjä nokkosia (n. 1 litra)
2 sipulia varsineen
(2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna)
½-1 tl mustapippuria rouheena
1-2 rkl tuoretta basilikasilppua
1-2 rkl sitruunamehua
100 g parmankinkkua suikaleina
200 g ricottajuustoa kuutioina
2 dl parmesaanijuustoa raasteena (1 pss)
