Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tehty kebab eli somen hittikebab

Kebabia voi tehdä naudanjauhelihasta tai vaikka joulukinkun jämistä!
Kebabia voi tehdä naudanjauhelihasta tai vaikka joulukinkun jämistä!MTV
Julkaistu 19.12.2025 15:08

MTV LIFESTYLE

Somekokki Chef Wallinin eli Kalle Wallinin ohjeella valmistat helposti kebabia kotona. Helppo uunikebab on somesta tuttu hitti!

Ainekset

  • 700 g Jauhelihaa (17% rasvaa)
  • 1 dl Turkkilaista jogurttia
  • 1 tl Juustokuminaa
  • 2 tl Paprikajauhetta
  • 1 ½ tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Sipulijauhetta
  • 1 tl Valkosipulijauhetta
  • 2 tl Oreganoa

Valmistusohje

  1. Vaivaa kaikki ainekset keskenään tahnamaiseksi taikinaksi (esim. kutterin avulla)
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Laita yksi osa leivinpaperin päälle. Aseta päälle toinen leivinpaperi. Paina kämmenellä taikinaa ensin ohuemmaksi. Kauli sitten ohueksi, noin 0,5 sentin levyksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja rullaa taikina toisen leivinpaperin kanssa rullalle. Toista sama kaikille taikinapalloille niin, että saat kolme rullaa.
  3. Aseta rullat uuninkestävään reunalliseen vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Avaa rullat ja revi kebab lastuiksi.
  5. Jos haluat kebabiin ruskistuneen pinnan, voit laittaa lihat vielä hetkeksi uuniin grillivastuksen alle. 

Vinkki! Testaa myös Huomenta Suomen joulukinkkuversiota! Vaihda jauheliha joulukinkun jämiin, ja laita joukkoon myös hieman pekonia, jotta taikinasta tulee tarpeeksi rasvaista. Lisää 1-2 kananmunaa riippuen kinkun määrästä. Taikinaa vaivatessa joukkoon kannattaa lisätä myös hieman vettä, jotta saadaan toivottu koostumus. Suolaa ei tarvitse taikinaan niin paljoa, koska kinkku on jo suolattu.

Lisää aiheesta:

Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaaPorkkanapiirakkaJuustopallerot emmentalin keraPizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizzaPizza joulukinkustaKasvispiirakat pizzapohjissa
LihaSomehititHuomenta SuomiNopeat ja helpotPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 15:08
    Somehitit

    Itse tehty kebab eli somen hittikebab

  • 7.5.14:24
    Tartar

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 21.10.202011:53
    Naudanlihapata

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan