"Nokian X-puhelimet eivät ole lähelläkään Android-fanin toiveita"

23:56

Nokia esitteli tänään Barcelonan mobiiliteknologiamessuilla kolme puhelinmallia, jotka pohjautuvat Android-käyttöjärjestelmälle.

Nokia X, X+ ja XL -kännykkämalleihin kyllä pystyy lataamaan Android-sovelluksia kohtuullisen helposti, mutta tästä huolimatta kyseessä eivät oikeastaan ole Android-puhelimet.

Ne nimittäin tuntuvat ja näyttävät erilaisilta ja lisäksi toimivat täysin eri tavalla kuin perinteiset Android-laitteet.

Teknologiasivusto Cnet luonnehtii Nokian X-sarjan laitteita sekoitukseksi Windows Phonea, Androidia ja Asha-puhelimia.

Sivustolla Nokian liikettä pidetään erittäin kiinnostavana, mutta todetaan tylysti, että nyt esitellyt puhelimet eivät ole lähelläkään sitä, mitä Android-fanit olisivat toivoneet.

Monista muista Android-laitteista poiketen Nokia X-sarjan kännykät eivät tarjoa esimerkiksi pääsyä Google Play -sovelluskauppaan, vaan sovellukset on haettava muista kaupoista.

Nokia ei kuitenkaan rajoita käyttäjien toimia, joten periaatteessa mitä tahansa Android 4.1 -versiolla pääsee tekemään, sen pitäisi onnistua myös Nokia X-laitteilla. Suuren osan Android-sovelluksista pitäisi siis toimia laitteissa sellaisenaan.

Cnetin sivuilla pohditaan, että Nokia tulee luultavasti korostamaan Androidin osuutta X-laitteissaan lähinnä sovellustarjonnasta puhuttaessa. X-sarjaa ei kuitenkaan tulla markkinoimaan Android-puhelimina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja