Mainos

Nokian Renkaat yrittää Amerikan valloitusta uudella Tennesseen osavaltion tehtaalla – paikalliset kiittävät tehtaasta presidentti Trumpia

1:59

Suomalainen Nokian Renkaat yrittää vahvistaa Pohjois-Amerikan markkina-asemansa Tennesseessä valmistetuilla tuotteilla. Presidentti Donald Trumpin kannattaja-alueelle ensi vuonna tuotantonsa aloittava tehdas on paikallisille helpotus, sillä alueella on kärsitty työttömyydestä. Osa paikallisista uskoo tehtaan olevan Trumpin ansiota.

Pienessä Daytonin kaupungissa tehdaskoneiden hurina on kuin musiikkia korville. Alueella on kärsitty työttömyydestä, mutta nyt on taas toivoa.

– Otan näytepaloja rengasmassasta, jotta voimme varmistaa, että tuote on onnistunut, työntekijä Antonio Williams kertoo.

– Kuinka paljon tiesit Nokian Renkaat -yhtiöstä ennen kuin aloitit työt täällä?

– Rehellisesti, en mitään, Williams myöntää.

Nokian Renkaiden tehdas on vasta koekäytössä, mutta tavoite on kaksinkertaistaa myynti seuraavan viiden vuoden aikana. Tennesseen tehdas käynnistyy kokonaisuudessaan ensi vuoden aikana ja tavoite on valmistaa neljä miljoonaa rengasta vuodessa.

Tehdas raamattuvyöhykkeellä

Konservatiiviselle, raamattuvyöhykkeeksi kutsutulle, alueelle avattu tehdas on vahvaa presidentti Trumpin kannattaja-aluetta. Tehtaan piirikunta kääntyi viime presidentinvaaleissa 80 prosenttisesti Trumpille ja Amerikka ensin -asenne on vahva. Renkaat merkataankin “valmistettu Yhdysvalloissa” -tekstillä, minkä uskotaan kiihdyttävän myyntiä.

– Kun kuluttajat näkevät, että tuote on valmistettu Yhdysvalloissa, sillä on suuri merkitys. Olemme ylpeitä työllistääksemme amerikkalaisia ja vahvistaaksemme taloutta laatutuotteella, Tennesseen tehtaan markkinointiviestinnän päällikkö Wes Boling kertoo.

Kiitosta presidentille

Yhtiön tavoite on työllistää neljä sataa paikallista ja jopa presidentti Trump on ylpeillyt tehtaalla Valkoisessa talossa.

– Se oli iso uutinen, näin sen Facebookissa. Se on iso juttu täällä kaikille, että hänen tasoisensa puhuu Daytonin kaupungista, Williams sanoo.

Osa paikallisista kiittääkin tehtaasta presidenttiä.

– Minusta se on mahtavaa, että Trump antaa tehtaalle presidenttitasolta huomiota. Hän pitää pienestä kylästämme huolta, Aliceann McCabe sanoo.

– Jos joku ajattelee liike-elämää ja haluaa kasvattaa taloutta, se on Trump, Ron McCabe lisää vakuuttuneena.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja