Mainos

Nokian Renkaat varoittelee: "Kovilla pakkasilla halparenkaat ovat kuin korppua"

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat muistuttelee halpojen talvirenkaiden mahdollisista vaaroista.

– Halparenkaat voivat vaikuttaa samalta tavaralta kuin laadukkaat premium-tuotteet, mutta kovilla pakkasilla halparenkaat ovatkin kuin korppua, eikä talvipito riitä, kertoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri yhtiön tiedotteessa.

Morrin mukaan Keski-Euroopan talveen suunnitellut renkaat eivät sovellu meidän talveemme.

– Keski-Euroopan talvirenkaat on suunniteltu nimenomaan käytettäviksi leudoissa olosuhteissa, joissa talvi tarkoittaa yleensä tavallista rankempia vesisateita ja nopeasti pois sulavia lumikerroksia, Morri sanoo.

Inhimillisen virheen tekeminen on kuitenkin helppoa.

– Keski-Eurooppaan soveltuva kitkarengas voi sinällään olla laadukas, mutta sitä ei yksinkertaisesti ole suunniteltu suomalaiseen vaativaan talvi-ilmastoon, ja siksi se on virhevalinta pohjoisiin olosuhteisiin, hän jatkaa.

Halparenkaiden ongelma on Nokian Renkaiden mukaan usein se, että ne saattavat toimia pikkupakkasessa, mutta elohopean laskiessa riittävästi, pito romahtaa.

Halpamalleissa voi piillä myös puutteita märkä- ja sivuttaispito-ominaisuuksissa, joista erityisesti jälkimmäisen puute aiheuttaa vaaratilanteita kaarteissa.

Lähde: Nokian Renkaat

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.