Nokian Renkaat kesärengasvertailun ykkönen

Nokian Renkaiden tulevan kesän uutuustuote Nokian Hakka Green 2 -kesärengas on Tekniikan Maailman tuoreen kesärengastestin ykkönen. 

Tekniikan Maailman mukaan voittajaksi selvinnyt Nokian Hakka Green 2 sai rengastestin käytännön toteutuksesta vastanneen itsenäisen ja puolueettoman Test Worldin -testiryhmältä erityistä kiitosta ajettavuudesta märällä ja käyttäytymisestä ääritilanteissa.

Myös vaimea rengasmelu ja vertailun alhaisin vierintävastus saivat kiitosta. Rengasmelu oli mittausten mukaan vaimeaa ja vierintävastus koko vertailun alhaisin. Pieniin ja keskikokoisiin perheautoihin suunnattu rengas sai yleisarvosanan 9,4. 

Renkaan käyttäytyminen märällä asfaltilla on keskeisin Tekniikan Maailman kesärengasvertailun tulokseen vaikuttava tekijä. Märkäominaisuuksien painoarvo on peräti 60 prosenttia. Tekniikan Maailma kertoo renkaan saaneen täydet pisteet ajettavuuspidossa, ajo-ominaisuuksissa sekä vesiliirtotestissä.

Hakka Green 2 -kesärenkaassa hyödynnetään lentokoneen siivissä ja F1-autoissa käytettyä aerodynamiikkaa, joka kiihdyttää veden pois renkaan ja tien välistä. Coanda-teknologia torjuu tehokkaasti autoilijoiden pelkäämää vaarallista vesiliirtoa.

Etelä-Afrikan Pretoriassa yksityisellä Gerotek-testiradalla 17.–22. tammikuuta tehdyissä vertailuissa oli mukana 13 rengaskoon 205/55 R16 rengasta 350–500 euron hintaluokasta. 

Tekniikan Maailma ottaa kantaa myös testimanipulaatiokohuun

Myös verkossa julkaistussa artikkelissaan Tekniikan Maailma ottaa kantaa lähiviikkojen testimanipulaatiokohuun ja kertoo myös vuoden 2015 testistä. 

– Viime vuoden kesärengasvertailun kakkossijassa ei ollut Nokian suhteen mitään hämärää. Tämän vuoden tapaan Hakka Blue oli saatu testiin valmistajalta, koska rengas ei ollut vielä testin aikaan vähittäismyynnissä. Hakka Blue kuitenkin läpäisi kontrollitestit, jotka TM tekee automaattisesti kaikille valmistajilta saaduille renkaille. Rutiinikäytännön mukaisesti uusi rengaserä ostetaan keväällä kaupasta ja vähintään märkäjarrutustesti toistetaan. Tuloksissa ei ollut keväällä 2015 eroja Nokian sen paremmin kuin muidenkaan valmistajien renkaissa, Tekniikan Maailma toteaa.

Kevään 2016 kontrollitestejä ei ole vielä tehty, koska Nokian Hakka Green 2 ei vielä 27. helmikuuta ollut vähittäismyynnissä. Nokian Hakka Green 2 ja muut kesärengasvertailuun 2016 valmistajilta saadut renkaat uusinta- ja tarkistustestataan heti kun se on mahdollista. Tulokset ovat todennäköisesti selvillä maaliskuun loppuun mennessä ja Tekniikan Maailma on luvannut raportoida uusintatestien tuloksista sekä lehdessä että verkossa.

Lue myös:

    Uusimmat