Nokian lippulaiva-Lumia ei pärjännyt akkutestissä

Älypuhelimien akkukesto ei tunnetusti liiku kovinkaan mairittelevissa lukemissa. Hyvä ohjenuora on, että älykännykkä kannattaa laittaa lataukseen aina päivän päätteeksi, jotta virta ei lopahtaisi kesken kaiken seuraavana päivänä.

Brittiläinen Which? -sivusto on vertaillut suosittujen laitevalmistajien lippulaivamallien akkujen kestoa puheluita tehdessä ja nettiä selaillessa 3G-verkossa.

Testissä olivat mukana Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Mini, HTC One, HTC One Mini , Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5c, Blackberry Z10 sekä Nokia Lumia 1020. 

Puhelimet testattiin puhelinverkkosimulaattorilla, jolloin puhelinsignaalin voimakkuus oli kaikissa testilaitteissa sama. Lisäksi puhelimien näyttöjen kirkkaus oli asetettu samalla tasolle keskenään.

Testin mukaan Applen uusien iPhone-mallien akun kesto ei pärjää parhaimmille Android-puhelimille.

iPhone 5c:llä pystyy tekemään 564 minuuttia puheluita tai 252 minuuttia surffailua. iPhone 5s mallilla voi puolestaan puhua 651 minuuttia tai surffailla 298 minuuttia.

Testin menestyjä oli Samsungin Galaxy S4 -malli, jolla pystyy tekemään 1051 minuuttia puheluita tai 405 minuuttia surrffailua.

HTC Onella pystyi puhumaan 771 minuuttia tai surffailemaan 339 minuuttia netissä.

Samsung Galaxy S4 saa etua suuresta koostaan, sillä samalla puhelimeen mahtuu suurempi akku.

Ja sitten suru-uutinen suomalaisille: Nokian superkamerapuhelin, Lumia 1020 sijoittui testatuista laitteista viimeiseksi akun kestossa puheluita tehdessä. Puheaikaa laite tarjosi 460 minuuttia. Nettisurffailussa Lumia 1020 sijoittui kuudenneksi 306 minuutin tuloksella.

Lue myös:

    Uusimmat