Nokialle kitkerää kritiikkiä Etelä-Koreasta: 5G-verkkolaitteet myöhässä ja suorituskyky pettymys

Viime viikolla heikosta alkuvuoden tuloksesta raportoinut Nokia on ongelmissa 5G-verkkolaitteiden toimittamisen kanssa.

The Korea Times kertoo alan lähteisiinsä perustuen, että Etelä-Korean kolmella operaattorilla SK Telecomilla, KT:lla ja LG Uplussalla on vaikeuksia 5G-verkkojensa peiton ja laadun parantamisessa johtuen Nokian 5G-verkkolaitteiden toimitusten viivästymisestä sekä pettymyksen tuottaneesta suorituskyvystä.

Korea Timesin mukaan Nokian piti aloittaa 5G-laitetoimitukset korealaisoperaattoreille jo tammikuussa, mutta toimitukset pääsivät käyntiin vasta nyt huhtikuun aikana.

Nokian kerrotaan toimittaneen laitteita korealaisoperaattoreille vain kymmenesosan siitä mitä Samsung.

The Korea Timesin lähteet kritisoivat Nokian toimintaa, ja sanovat sen asettaneen muut markkinat kuten Japanin ja Euroopan kehitystyössä etusijalle, vaikka näissä 5G-verkot ovat avautumassa laajemmin vasta ensi vuoden aikana.

Viivästyneen aikataulun lisäksi vielä enemmän korealaisoperaattoreita kuitenkin nyppii Nokian toimittamien laitteiden suorituskyky.

”Ongelma ei ole vain toimitusten viivästymisessä”, kommentoi nimetön lähde operaattorilta. ”Suurempi ongelma on, etteivät Nokian laitteet suoriudu hyvin.”

Nokian 5G-verkkolaitteiden kerrotaan olevan kilpailijoita heikompia datan prosessoinnissa sekä yhdistymisessä 5G-älypuhelinten kanssa verrattuna kilpailevien Samsungin, Huawein ja Ericssonin verkkolaitteisiin.

”Kestää pitkään vahvistaa Nokian laitteiden suorituskyky”, arvioi lähde. ”Mobiilioperaattorit odottavat tasaisia toimituksia Nokian verkkolaitteista aikaisintaan vuoden toisella puoliskolla.”

Korealaisoperaattoreista SK Telecomille ja KT:lle 5G-verkkolaitteita toimittavat Samsung, Nokia ja Ericsson, LG Uplussalle lisäksi vielä myös Huawei.

Nyt näistä operaattoreista SK Telecom ja LG Uplus aikovat korvata Nokian laitteiden suunniteltua käyttöä Samsungin laitteilla.

Nokia on myös kommentoinut korealaistietoja Korea Timesille sanomatta kuitenkaan juuri mitään konkreettista. ”Olemme jo aloittaneet toimittamaan 5G-yksiköitä asiakkaille Koreassa ja kasvatamme 5G-tuotantokykyämme”, kommentoi Nokian edustaja. ”Johtavana globaalina viestintäyrityksenä olemme sitoutuneita toimittamaan luokkansa parhaita tuotteita kumppaneille ja asiakkaille.”

Viime viikolla tulosjulkistuksensa yhteydessä Nokia kertoi myös, ettei se voinut kirjata alkuvuonna 200 miljoonaa euroa liikevaihtoa jo toimitetuista 5G-verkkolaitteista Pohjois-Amerikassa johtuen niiden keskeneräisyydestä, eli käytännössä puuttuvista sopimuksen mukaisista ohjelmiston toiminnallisuuksista.

Nokia on kertonut kuluvana vuonna vuoden alkupuoliskon olevan sille tuloksellisesti vaikeampi tilanteen parantuessa kohti loppuvuotta. Nokia piti viime viikolla ennallaan ohjeistuksensa koko vuoden tuloksesta.

Lue myös:

    Uusimmat