Yli 200 ihmistä on loukkaantunut yhteenotoissa Jerusalemissa

Jerusalemissa yli 200 ihmistä on loukkaantunut yhteenotoissa lähellä al-Aqsan moskeijaa ja muualla kaupungissa perjantaina, kertoivat paikallinen Punainen puolikuu sekä Israelin poliisi Times of Israel -lehden mukaan.

Ainakin 205 palestiinalaisen kerrottiin loukkaantuneen. Monilla oli mellakkapoliisin ampumien kumiluotien aiheuttamia vammoja. Poliisi käytti myös kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja.

Punaisen puolikuun mukaan sairaalahoitoa tarvitsi noin 90 palestiinalaista. Times of Israelin mukaan palestiinalaisia hoidettiin pääosin al-Makassedin sairaalassa, joka pyysi yöllä ihmisiä saapumaan paikalle luovuttamaan verta.

Arvioit loukkaantuneiden määristä kasvoivat illan ja yön aikana. Israel kertoi ainakin 17 poliisin loukkaantuneen yhteenotoissa. Palestiinalaisten kerrottiin heitelleen poliiseja muun muassa kivillä ja pulloilla.

Israelin poliisin mukaan moskeijan lähistöllä olisi illan rukousten jälkeen ollut satoja mellakoitsijoita. 

Viikko on ollut rauhaton Jerusalemissa ja miehitetyllä Länsirannalla. Uutistoimisto AFP:n mukaan palestiinalaiset ovat protestoineet esimerkiksi usean Itä-Jerusalemissa asuvan perhekunnan häätösuunnitelmaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja