No nyt nolottaa! Tajusitko sinäkin nämä itsestään selvät asiat vasta myöhemmällä iällä?

Arkiset asiat eivät suinkaan ole aina niin itsestään selviä kaikille kuin luulisi. Oletko sinä tajunnut jotain suorastaan naurettavan yksinkertaista vasta myöhemmällä iällä?

Myönnä pois: sinäkin olet joskus kokenut ahaa-elämyksiä muille itsestään selvistä asioista. Olet kenties yhtäkkiä tajunnut, että sana maailma muodostuu loogisesti kahdesta eri sanasta, maa ja ilma tai että jonkun tietyn laulun sanat menevätkin aivan toisella tavalla kuin olet luullut. Tai ehkä et vieläkään tiennyt, että pouta-sanalla ei oikeasti tarkoiteta auringonpaistetta, vaan sateetonta keliä.

Yksi itsestäänselvyyksien, mutta samanaikaisesti ahaa-elämyksiä herättävistä klassikoista on sanonta "än, yy, tee, NYT".

– Tajusin vasta joskus parikymppisenä, että N. Y.T - nyt! "lähtölaukauksessa" sanotaan nytin kirjaimet, kolmekymppinen nainen myöntää.

No nythän mä tajusin!

Makuja.fi kokosi yhteen muutamia esimerkkejä ruokaan liittyvistä itsestäänselvyyksistä, jotka ovat monille kolahtaneet tajuntaan vasta myöhemmällä iällä. Olitko sinä jo perillä näistä?

1. Leivänpaahtimessa on kätevä mekanismi!

– Mieheni opetti minulle viime vuonna, että leivänpaahtimessa on mekanismi, että sen leivän saa sieltä ylemmäs ilman, että tarvitsee sorkkia sormilla

2. Sinappituubin korkin voi kääntää ja kas - purkki aukeaa!

– Tajusin viime vuonna, että sitä sinappituubin korkissa olevaa metallisuojaa ei tarvitse saksilla tai muulla teräaseella repiä auki. Tuubin korkin kun kääntää, niin siinähän on sellainen uloke tätä hommaa varten! Pätee myös muihin tuubeihin.

3. Vedenkeittimen johto ei olekaan superlyhyt

– Ihmettelin aina, miksi vedenkeittimen johto on niin lyhyt. Vedenkeittimessä onkin aika paljon johtoa, mutta se on rullattuna sinne pohjaan kiinni. Ennen piti epätoivoisesti laitella vedenkeitin erinäisten korokkeiden päälle, jotta johto ylti pistorasiaan.

4. Kahvi pitää keittää reseptiinkin

– Kun resepteissä pyydetään lisäämään joukkoon kylmää kahvia, niin se ei sitten tarkoita kahviporoja. Mokkapalojen kuorrutteesta tulee nimittäin aika pahaa.

5. Mistä rusinat tulevatkaan?

– Tajusin vasta nelikymppisenä, että rusinat ovat todella kuivattuja viinirypäleitä. Olin aina luullut, että rusina on rusina.

Oletko sinä tajunnut jotain muille itsestään selvää ruokaan tai ruoanlaittoon liittyvää vasta myöhemmällä iällä? Lähetä tarinasi meille sähköpostilla osoitteeseen makuja(at)mtv.fi. Parhaimmat tarinat julkaistaan nimettöminä Makuja.fi-sivustolla.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja