Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Piiastiinan neronleimaus: Tällainen on Möccimaster

Möccimaster pääkuva
Piiastiinan mökkikahvinkeitintä ihasteltiin somessa.Shutterstock/Piiastiina Tikka
Julkaistu 23.06.2025 09:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Piiastiinan mökkikahvinkeitin on herättänyt valtavasti ihastusta sosiaalisessa mediassa.

Kun Piiastiina Tikka jakoi juhannuksena kuvan mökkikahvinkeittimestään puutöihin keskittyvään Facebook-ryhmään, hän ei voinut uskoa lopputulosta. Julkaisulle kerääntyi nopeasti yli 11 000 tykkäystä. 

– Tuo peukkumäärä todellakin yllätti. Se kipusi tuhansiin aivan hetkessä. Oletin että varmaan joku parikymmentä peukkua tulee ja pari kommenttia, Piiastiina kertoo MTV Uutisille.

Piiastiinan kuvassa komeilee puusta tehty kahvinkeitin, jonka hän nimesi osuvasti Möccimasteriksi. Idean puiseen kahvinkeittimeen eli tiputuspenkkiin Piiastiina oli bongannut aiemmin samaisesta puutyöryhmästä.

Möccimaster Piiastiina TikkaFacebookin puutyöryhmässä Piiastiinan Möccimasteria ylistetään muun muassa nerokkaaksi, hauskaksi ja upeaksi.Piiastiina Tikka

– Jatkojalostin sitä vain oman näköiseksi, ja keksin sille tuon nimen, kun juurikin kesämökille sen halusin tehdä.

Lue myös: Kahvipaketti vain 2,5 euroa – ruokakauppojen kyykkykahvi yllätti totaalisesti

Näin kahvi keitetään Möccimasterilla

Nykyajan trenditietoiset kutsuisivat vempelettä pour over -kahvinkeittimeksi. Kyseessä on kuitenkin hyvinkin perinteinen tapa valmistaa kahvia: kuuma vesi kaadetaan suodattimeen ja kahvin annetaan valua kuppiin tai kannuun.

– Me ei hifistellä, keitän veden pannussa kaasulla ja kuumana vaan kaadan päälle. Sen verran kannattaa olla kärsivällinen, että ei liian nopeasti laske vesiä läpi, ettei tule vahingossa laimeata kaffea, Piiastiina vinkkaa ja jatkaa vielä:

– Näin meidän perheessä tehtiin kahvia joskus 60-luvulla 70-luvun alkuun saakka, kunnes kauppoihin tulivat ekat niin sanotut automaattiset keittimet siedettävän hintaisena.

Piiastiinan perheessä Möccimasterissa valmistunut kahvi juodaan yleensä heti tuoreeltaan, ja mahdolliset jäljelle jäävät kahvit kaadetaan termokseen. Vempainta on kuitenkin vielä myöhemmin tarkoitus jatkokehittää niin, että pannun alle saisi turvallisesti lämpökynttilän pitämään kahvia kuumana pidempään. 

Lue myös: Uneton Jarkko meni keskellä yötä Halikon Prismaan ja teki uskomattoman löydön

Katso myös: Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt

0:43imgKatso videolta kahvikikka.

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi