Mainos

No nyt! Euroopan lämpöaalto rikkoo ennätykset Suomessa kahteen kertaan – etelään +20 astetta!

1:57

Viikko on alkanut ainakin etelässä sateisissa tunnelmissa, mutta MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas antaa kesästä haaveilijoille toivoa: luvassa voi olla kesäiset 20 astetta lämmintä.

Meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että Euroopasta saapuva lämpöaalto saattaa tuoda Etelä-Suomeen loppuviikosta kesäisen ilman. Vuoden lämpöennätys menee todennäköisesti rikki jo keskiviikkona ja toistamiseen perjantaina.

– Tanskan kohdalle on vahvistumassa voimakas korkeapaine. Sieltä on pohjoisen kautta tulossa meille hyvin lämmintä ilmaa. Keskiviikon ja torstain aikana lämpötila kohoaa etelässä yli 15 asteen ja perjantaina on mahdollista, että 20 astetta menee rikki.

Mäntykannas kertoo, että lämpötilat ovat noin 10 astetta tavanomaista lämpimämpiä.

– Tulossa näyttäisi olevan kesäisiä lämpötiloja. Lämpötilaerot yön ja päivän välillä voivat kuitenkin olla suuret. Paikoissa, joissa on selkeää ja vähätuulista, lämpötila voi olla yöllä pakkasen puolella. Etelässä kuitenkin loppuviikosta plussan puolella.

Kevät etenee koko maassa

Roimasti lämpenevä sää jouduttaa kevättä tällä viikolla rytinällä.

Mäntykannas kertoo, että etelän vesisateet sulattavat lunta tehokkaasti ja sateisten päivien jälkeen maa alkaa vihertää. Kevät etenee tällä viikolla koko maassa.

– Näillä lämpötiloilla ei tarvitse montaa päivää olla vajaata kahtakymppiä, että siitepölykausi pääsee starttaamaan kunnolla ja kevät etenee. Lähipäivinä myös ruoho alkaa vihertää ja leskenlehdet kasvavat.

Aurinkoisesta säästä nautiskelevien olisi kuitenkin hyvä muistaa, että säteilyltä pitää suojautua jo nyt.

– Suomalainen peruskalpea iho voi jo nyt kärähtää auringossa. UV-indeksi on jo tällä hetkellä noin kolmen asteen luokkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.